Quadratic Equation and Quant Inequality Questions for Banking Exams
Quadratic Equation and Quant Inequality Questions for Banking Exams

Quadratic Equation and Quant Inequality Questions

Hello Aspirants, As we all know that Quadratic Equation Questions is an important part of the quantitative aptitude section for every competitive exam. Different kinds of Quadratic Equation Questions are asked in every competitive exam. So here, In this article, we will provide Quadratic Equation Quiz. These Quadratic Equation Questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams, Quadratic Equation Questions were asked in the Prelims as well as Mains exam. There are 5 Quadratic Equation Questions asked in the Prelims exam (Bank). You want to score more in the Quadratic Equation section then you should practice more and more Quadratic Equation.

Quadratic Equation and Quant Inequality Questions for Banking Exams


Directions (1-10) In each of these questions, two equations (I) and (II) are given. You have to solve both the equations and give the answer-

I. x² + 13x +42 = 0
II. y² + 11y + 30 = 0
A. x > y
B. x ≥ y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – D. x ≤y

Explanation:

2. I. x² – 9x -90=0
II. y² + 14y + 48 = 0

A. x > y
B. x ≥ y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – B. x ≥ y

Explanation:

3.I. 4x² +16x +15=0
II. 3y² + 4y + 1 = 0

A. x > y
B. x ≥ y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – C. x<y

Explanation:

4.I. x² + 2x – 35 = 0
II. y² + 3y – 10 = 0

A. x > y
B. x ≥ y
C. x<y
D. x ≤y
E. if x = y or no relation can be established between x and y.

Show Correct Answers

Correct Answer – E. if x = y or no relation can be established between x and y.

Explanation:

5. I. x + 8y = 16
II. x + y = 11/4

A. x > y
B. x ≥ y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – A. x > y

Explanation:

6.I. x² + 39x + 108 = 0
II. y² + 25y – 84 = 0

A. x>y
B. x≥y
C. x<y
D. x ≤y
E.  if x = y or no relation can be established between x and y.

Show Correct Answers

Correct Answer – E.  if x = y or no relation can be established between x and y.

Explanation:

7.I. x² – 26x+168=0
II. y²– 32y + 252 = 0

A. x>y
B. x≥y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – D. x ≤y

Explanation:

8.I. 2x² + 14x + 24 = 0
II. 3y² + 12y + 12 = 0

A. x>y
B. x≥y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – C. x<y

Explanation:

9.I. 5x²- 28x+15=0
II. 6y² – 11y+ 4 = 0

A. x>y
B. x≥y
C. x<y
D. x ≤y
E. if x = y or no relation can be established between x and y.

Show Correct Answers

Correct Answer – E. if x = y or no relation can be established between x and y.

Explanation:

10.I . x² -15x+56=0
II . y² – 13y+42=0

A. x>y
B. x≥y
C. x<y
D. x ≤y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. x≥y

Explanation:


Quantitative Aptitude Free Study Material – Download Free PDF’s

We hope the given Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers PDF will be helpful for their competitive exams like bank exams and other recruitment board exams. So candidates can utilize our Quantitative Aptitude Topic-wise PDF Download for their effective preparation to score more marks in upcoming competitive exams.

Simplification Questions Data Interpretation Questions Data sufficiency Questions
Quantitative Aptitude Questions Number Series Questions Quadratic Equations Questions

8700+ Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers – Download Free PDF

Quantitative Aptitude Topic wise Questions and Answers PDF Download