Quadratic Equation and Quant Inequality Questions for Banking Exams
Quadratic Equation and Quant Inequality Questions for Banking Exams
PFRDA Grade A Preparation Book forPaper-2  General Stream

Quadratic Equation Questions

Hello Aspirants, As we all know that Quadratic Equation Questions is a important part of quantitative aptitude section for every competitive exams.Different kind of Quadratic Equation Questions asked in every competitative exam.So here, In this article we will provide Quadratic Equation Quiz.These Quadratic Equation Questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams Quadratic Equation Questions asked in the Prelims as well as Mains exam.There are 5 Quadratic Equation Questions asked in the Prelims exam (Bank).You want to score more in the Quadratic Equation section then you should practice more and more Quadratic Equation.

Quadratic Equation Questions Quiz -19


Directions (1-5) In the following questions, there are two equations in x and y. You have to solve both the equations and give answer

I. x² – 9 =0
II.y² – 6y + 9 = 0
A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – if x ≤ y

Explanation:

 

 

2. I.x² + x – 2 = 0
II.y² + 3y + 2 = 0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – E. if x = y or there is no relation between x and y

Explanation:

 

 

 

3.I. x² – 7x + 10 =0
II. y² + 2y – 3 = 0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – A. if x > y

Explanation:

 

 

 

4.I. x² +2x – 15 =0
II. y² – 10y + 24 =0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – B. if x < y

Explanation:

 

 

 

5.I. x² + 2x – 8 = 0
II. y² – 7y + 12 =0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – B. if x < y

Explanation:

 

 

 

6. I. 2x² + 5x + 3=0
II. 3y² + 5y + 2=0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – D.  if x ≤ y

Explanation:

 

 

 

 

 

 

7. I. 4x2 +13x +10 = 0

II. 3y2 – 2y -1 = 0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – B. if x < y

Explanation:

 

 

 

 

 

8. I. x2 +4x +3= 0

II. y2 + y – 2 = 0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – E. if x = y or there is no relation between x and y

Explanation:

 

 

 

 

 

9.I. 8x2 – 6x + 1=0

II. 6y2 – 7y + 2=0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer – D.  if x ≤ y

Explanation:

 

 

 

 

 

10. I. 2x2 + 17x + 36=0

II. y2 -16 = 0

A. if x > y
B. if x < y
C. if x ≥ y
D.  if x ≤ y
E. if x = y or there is no relation between x and y

Show Correct Answers

Correct Answer  – D.  if x ≤ y

Explanation:

 

 

 

 

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Quantitative Aptitude Free Study Material – Download Free PDF’s

We hope the given Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers PDF will be helpful for their competitive exams like bank exams and other recruitment board exams. So candidates can utilize our Quantitative Aptitude Topic-wise PDF Download for their effective preparation to score more marks in upcoming competitive exams.

Simplification Questions Data Interpretation Questions Data sufficiency Questions
Quantitative Aptitude Questions Number Series Questions Quadratic Equations Questions

8700+ Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers – Download Free PDF

Quantitative Aptitude Topic wise Questions and Answers PDF Download

SBI Clerk Cracker Book for SBI Clerk Preparation 2022 Let’s Study Together App – Free Mock Test and eBooks