Pie Chart Data Interpretation Questions for Banking Exams
Pie Chart Data Interpretation Questions for Banking Exams
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Pie Chart Data Interpretation Questions

Hello Aspirants, As we all know that Data Interpretation Questions is a vital part of the quantitative aptitude section for every competitive exam. Data Interpretation is the process of making sense out of a collection of data that has been processed. This collection of data is present in the form of charts. (Like – Tabular Chart, Bar Chart, Pie Chart, Line Chart, Missing Data Chart, Caselet Chart, and Radar Chart). So here, In this article, we will provide Pie Chart Data Interpretation Questions for Banking Exams 2021 with some questions. These Pie Chart Data Interpretation Questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams, Pie Chart Data Interpretation Questions PDF asked in the Prelims as well as Mains exam. There are 3-4 Data Interpretation asked in the mains exam (Bank). You want to score more in the Data Interpretation section then you should practice more and more Pie Chart Data Interpretation Questions.

Pie Chart Data Interpretation Questions for Bank Exams | Set-44


Directions: (1-5) Read the passage given below and answer the following questions.

Given below is the pie chart which shows the percentage distribution of 5 types of watches manufactured in company X in year 2017.

1. If difference between watches manufactured of type B and type C in year 2017 is 11,200 and type A watches manufactured in year 2018 is 20% more than type D watches manufactured in year 2017, then find the number of type A watches manufactured in year 2018

A. 20,160
B. 18,160
C. 19,160
D. 21,160
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 20,160

Explanation:

2. If the average number of type D and type C watches manufactured in company X in 2017 is 16,100, then find the total number watches manufactured in company X in 2018.

A. 96,000
B. 88,000
C. 90,000
D. 92,000
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 92,000

Explanation:

3. The number of type B watches manufactured in 2018 is 25,600 which is 25% of the total number of watches manufactured in 2018. Find the number type D and type B watches manufactured in 2017 in company X.

A. 24,563
B. 28,672
C. 26,754
D. 23,456
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 28,672

Explanation

4. What is the ratio of number of type E watches manufactured in 2017 to the number of type D watches manufactured in 2018 if the number of type D watches manufactured in 2018 is 30% of all the watches manufactured in 2018 ?

A. 15/48
B. 35/78
C. 35/48
D. 25/38
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 35/48

Explanation:

5. If in 2018, the number of all type of watches except type B remained same as that of 2017, then find the percentage change in the number of watches of type B in 2018 compared to 2017. ( in approximate).

A. 48%
B. 62%
C. 71%
D. 51%
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 71%

Explanation:

Direction (6-10): Study the following pie-chart and answer the following questions. Distribution of number of students of different class from a school who have participated in yoga event. All students of a particular class have participated in the event and there are only six classes in that school.

6. What is the difference between the total number of students who have participated from class IX and XI together and total number of students who have participated from class VIII and XII together?

A. 144
B. 136
C. 130
D. 126
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 126

Explanation:

7. Ratio of boys to girls students in class X and class VII is 8 : 7 and 4 : 5 respectively. Total number of girl students from these two classes is what percent more or less than number of total students of class VIII?

A. 70 ⅚%
B. 71 ⅔%
C. 72 ⅔%
D. 68 ⅙%
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 70 ⅚%

Explanation:

8. Total number of students from class VII and VIII together are what percent of the number of students who are from class XI and XII together?

A. 44 2/3 %
B. 42 5/9 %
C. 45 2/9 %
D. 44 4/9 %
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 44 4/9 %

Explanation:

9. Find the ratio of the average of students from class VII and IX together to the average of students from class VIII and X together?

A. 23 : 22
B. 22 : 23
C. 11 : 13
D. 13 : 11
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 22 : 23

Explanation:

10. Students from class VII, IX and XII together are what percent of total number of students who have participated from the school?

A. 54 2/9%
B. 54 4/9%
C. 54 2/3%
D. 54 5/9%
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 54 2/9%

Explanation:


Quantitative Aptitude Free Study Material – Download Free PDF’s

We hope the given Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers PDF will be helpful for their competitive exams like bank exams and other recruitment board exams. So candidates can utilize our Quantitative Aptitude Topic-wise PDF Download for their effective preparation to score more marks in upcoming competitive exams.

Simplification Questions Data Interpretation Questions Data sufficiency Questions
Quantitative Aptitude Questions Number Series Questions Quadratic Equations Questions

8700+ Quantitative Aptitude Topic-wise Questions and Answers – Download Free PDF

Quantitative Aptitude Topic wise Questions and Answers PDF Download