SBI PO Free Mock Test 2022

English Questions on Double Fillers 

New Pattern Double Fillers Questions for Banking & Insurance Exams. Fill in the Blanks Questions. If you are preparing for IBPS PO/Clerk, SBI PO/Clerk, NIACL AO/Assistant, and other exams, you will come across a section on the English language Section. Here we are providing you Double Fillers Questions for Banking & Insurance Exams, based on the latest pattern of your daily practice.

Double Fillers Questions will help you learn concepts on important topics in English Section. These “Double Fillers Questions” are also important for other banking exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO, SEBI, NABARD, RBI, and other competitive exams.

Double Fillers Questions For Banking Exams | Set- 9


Directions: In the question below, a small paragraph is given with two words missing. You are given five options containing a pair of words that can fill the blanks making the paragraph contextually correct. Identify the correct choice.

1. Anger and resentment drains your energy and keeps you _________by your past. By choosing to let go of your hurt and anger, you give yourself the freedom to fully ___________joy in life.

A. imprisoned, experience
B. adjacent, yielded
C. trapped, employed
D. stirred, enjoy
E. entangle, utilized

Show Correct Answers

Correct Answer – A. imprisoned, experience

Explanation:IMPRISONED fits contextually in the passage describing the confinement by the past, and EXPERIENCE also fits, as it tells the involvement of joy in life when hurt and anger is gone.

2. When a pharmaceutical company first markets a drug, it is usually under a patent that only allows the pharmaceutical company that _________ the drug to sell it. This allows the company to ___________ the cost of developing that particular drug.

A. thrive, regain
B. made, immunity
C. developed, recover
D. outlive, release
E. abide, liberty

Show Correct Answers

Correct Answer – C. developed, recover

Explanation:- DEVELOPED fits as the sentence seeks to tell us that patent allows only company who develop the drug to sell it. RECOVER also fits contextually, as the sentence tell us that the patent allows the company to recoup/regain the cost through sales.

3. There’s just something __________about homemade cookies, especially chocolate chip cookies, so far as I’m concerned. It’s a great family activity, something even children can help with, and everyone ____________eating the results.
A. engulf, munch
B. special, loves
C. homely, hates
D. interesting, many
E. confusing, despise

Show Correct Answers

Correct Answer – B. special, loves

Explanation:- Both SPECIAL and LOVES fit as the sentence seeks to tell us that homemade cookies are special and everyone loves to eat them when they are prepared.

Attempt Reading Comprehension Practice Set – Click Here

4. Marketers today look to the Coca-Cola brand as a ____________of marketing power. Its image has ____________national borders and cultural barriers to reach almost everyone on earth.

A. prototype, jumped
B. fad, pounced
C. function, swing
D. model, transcended
E. repository, move

Show Correct Answers

Correct Answer – D. model, transcended

Explanation:- Both Model and Transcended fit as the sentence seeks to tell us that the marketing model of Coca-Cola has surpassed the national borders and cultural barriers.

5. In today’s society we are ___________with huge amounts of confusing information about our health and the prescription drugs that are available. In an effort to clear some of this confusion we __________to provide you with as much information as possible concerning your health and prescription drugs.

A. chaotic, dodge
B. barraged, deride
C. preoccupied, eluded
D. evaded, escape
E. bombarded, strive

Show Correct Answers

Correct Answer – E. bombarded, strive

Explanation:-Both BOMBARDED and STRIVE fit. The sentence is telling that since a lot of information is shelled, the speaker tries best to provide relevant health information.

6. A huge iceberg has __________ close to a village in western Greenland, ___________ a partial evacuation in case it splits and the resulting wave swamps homes.

A. floated, urging
B. drifted, prompting
C. passed, persuading
D. departed, impelling
E. stray, driving

Show Correct Answers

Correct Answer –B. drifted, prompting

7. Since the Greek Financial Crisis ____________ in 2009, protests have become ____________ in Athens, the Greek capital.

A. commenced, widespread
B. launched, common
C. started, usually
D. begin, routine
E. established, arrival

Show Correct Answers

Correct Answer –A. commenced, widespread

8. The possibility has _____________ that we could program in genetic changes to future children, and those changes could then be inherited by their ___________.

A. materialised, ancestors
B. appear, successors
C. emerged, descendants
D. struggled, offspring
E. arrived, parents

Show Correct Answers

Correct Answer –C. emerged, descendants

Attempt Complete English Language Quizzes & Study Material – Click Here

9. Along with the issues of sovereignty, the administration will need to __________ the tensions in the society between the Buddhist population and the minority Muslim populations, __________ the Rohingya.

A. resolve, notably
B. address, primary
C. settle, noteworthy
D. reconcile, primarily
E. answer, especially

Show Correct Answers

Correct Answer – A. resolve, notably

10. An estimated 134 million gallons of oil __________ into the gulf, ____________ marine life—from tiny microorganisms to sea birds and dolphins.

A. fussed, killing
B. gushed, devastating
C. spill, destroying
D. poured, restoring
E. flew, prosperous

Show Correct Answers

Correct Answer –B. gushed, devastating

100 Important Fill in the Blank Questions PDF with Explanation – Download Free


English Language Free Study Material – Download Free PDF’s

We hope the given English Language Topic-wise Questions and Answers PDF will be helpful for their competitive exams like bank exams and other recruitment board exams. So candidates can utilize our English Language Topic-wise PDF Download for their effective preparation to score more marks in upcoming competitive exams.

Sentence Arrangement Fillers (Double & Multiple) Error Spotting Questions
Reading Comprehension English Cloze Test Match the Column
Vocab Based Questions English Language Mixed Questions PDF

English Language Cracker – 1500+ Practice Questions Ebook For All Bank & Government Exams