Puzzle Questions
Puzzle Questions
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Puzzle Questions With Answers

Hello Aspirants, As we all know that Puzzle is a vital part of reasoning section for every competitive exams. There are different kinds of Puzzle Questions asked in the examination.(Like – Linear Puzzle, Seating Arrangement Puzzle, Box Puzzle, Month Based Puzzle, Floor Puzzle).So here, In this article we will provide different puzzle with some questions.These Puzzle questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams Reasoning Puzzle Questions asked in the Prelims as well as Mains exam.There are 3-4 Puzzle based questions asked in the mains exam (Bank).You want to score more in the Puzzle section then you should practice more and more Puzzle Questions for Bank PO.

These “Puzzle Questions” is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

Reasoning Puzzle Questions Quiz-25


Directions-(1-5) Read the following information carefully and answer the questions.

In a family there are seven members, namely A, B, C, D, E, F  and G will attend for a different meeting but not necessarily in the same order, in seven different months (of the same year) namely January, February, April, May, July, September and December. Each of them also belongs to different cities viz. Jaipur, Delhi, Patna, Gurugram, Noida, Indore and Shimla but not necessarily in the same other.

D will attend for a meeting in a month which has only 30 days. Only one member will attend between the one who belong to Noida City and grandson of A who is Father of G. The one who belongs to Delhi will attend for a meeting immediately before the one who belongs to Noida City who is married to E. The one who belongs to Shimla will attend for a meeting neither in the month which has 31 days nor in the month which has 30 days. Only two members will attend for a meeting between the one who belongs to Shimla and F. B who is father of the one who belongs to Noida will attend for a meeting immediately after F and does not belongs to Delhi City. G will attend for a meeting immediately before C. E who is brotherin- law of D belongs to Indore city and attend for meeting in December exactly after the Father of D. The one who belong Jaipur city will attend for a meeting in a month which has 31 days. Grandson of A does not belong to Patna City. The members who attend the meeting in February is mother-in-law of B.

1.Which of the following city does D belong?
A. Indore
B. Shimla
C. Jaipur
D. Delhi
E. Gurugram

Show Correct Answers

Correct Answer – E. Gurugram

Months Members City
January G Jaipur
February C Shimla
April D Gurugram
May A Delhi
July F Noida
September B Patna
December E Indore

2.How many members will attend for a meeting between the months on which C and A will attend for an meeting?
A. One
B. None
C. Three
D. Two
E. More than three

Show Correct Answers

Correct Answer – A. One

Months Members City
January G Jaipur
February C Shimla
April D Gurugram
May A Delhi
July F Noida
September B Patna
December E Indore

3.As per the given arrangement, January is related to Gurugram city and February is related to Delhi  city following a certain pattern, with which of the following is July related to following the same pattern?
A. Jaipur City
B. Shimla City
C. Patna City
D. Indore City
E. Noida City

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Indore City

Months Members City
January G Jaipur
February C Shimla
April D Gurugram
May A Delhi
July F Noida
September B Patna
December E Indore

4.Which of the following represents the month in which A will attend for an meeting?
A. December
B. May
C. July
D. September
E. Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – B. May

Months Members City
January G Jaipur
February C Shimla
April D Gurugram
May A Delhi
July F Noida
September B Patna
December E Indore

5.Which of the following represents the members who will attend for a meeting in January and December respectively?
A. Wife of A, E
B. C, Father of D
C. Wife of B, E
D. G, Father of F
E. B, Husband of F

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Wife of B, E

Months Members City
January G Jaipur
February C Shimla
April D Gurugram
May A Delhi
July F Noida
September B Patna
December E Indore

Directions (6-10) Read the following information carefully and answer the questions.

Six Friends X, Y, Z, W, T and S —are sitting around a circular table facing towards the centre. They are from Different states viz. MP, Hariyana, Punjab, Bihar, Rajasthan and UP but not necessarily in the same order. Each of them likes a Different colour viz. Green, Red, Black, Yellow, Blue and White, but not necessarily according to the order given.

The persons who are from MP, Punjab, and UP like neither Green nor Red. The persons who like Black and Blue are neither from MP nor Punjab. Y is from Punjab while S is not from MP. The one who is from Rajasthan is to the immediate right of the person who likes Green but on the immediate left of the person who is form Punjab. X does not like Green and is not on the immediate left of the person who is from Bihar. The one who is from MP is sitting opposite to the person who likes White while the person who likes Black is on the immediate left of the person who is from UP. The only person who is sitting between T and S is form Haryana. The person who is sitting on the immediate left of the person who likes Green is not form Rajasthan. W is from Bihar and he likes Black. He is facing the person who is from Haryana. T is from MP.

6.Who among the following likes Green?
A. X
B. Y
C. Z
D. T
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Z

7.The only person who is sitting between T and W likes which of the following COLOUR?
A. Yellow
B. White
C. Red
D. Blue
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Blue

8.Who among the following is from UP?
A. Y
B. X
C. Z
D. T
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – E. None of these

9.Which of the following is correctly matched?
A. X-Blue-LO
B. Y-Yellow-NL
C. T-Yellow-NL
D. S-Red-LO
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. X-Blue-LO

10.The person who is from Rajasthan likes which of the following colour?
A. Yellow
B. White
C. Red
D. Blue
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Red