Puzzle Questions With Answers

Hello Aspirants, As we all know that Puzzle is a vital part of reasoning section for every competitive exams. There are different kinds of Puzzle Questions asked in the examination.(Like – Linear Puzzle, Seating Arrangement Puzzle, Box Puzzle, Month Based Puzzle, Floor Puzzle).So here, In this article we will provide different puzzle with some questions.These Puzzle questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams Reasoning Puzzle Questions asked in the Prelims as well as Mains exam.There are 3-4 Puzzle based questions asked in the mains exam (Bank).You want to score more in the Puzzle section then you should practice more and more Puzzle Questions for Bank PO.

These “Puzzle Questions” is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

Reasoning Puzzle Questions Quiz-16


Directions-(1-5) Read the following information carefully and answer the questions.

P, Q, R, S, L, M, N and O are eight boxers of different weight categories. There are two persons of flyweight category. They all have different ranks ranging from first to eighth but not necessarily in the same order. They all are sitting around a circular table facing to the centre of the table. No two boxers have the same ranks. Q is third to the right of S, who is seated opposite to P. The fifth rank holder and M are not near to O and S. Eighth rank holder form flyweight category is third to the left of third rank holder from lightweight category. The sixth rank holder is opposite to M who is from the bantam weight category, who is not second rank holder. Fifth rank holder is not P, M is opposite to one who is near to S. The one having first rank is sitting exactly between the third rank holder and L. There is only one boxer sitting between N and sixth rank holder. There is only one boxer sitting between seventh rank holder and second rank holder but she does not fight in lightweight category. O is fourth rank holder and not near to S but she is from middle weight category. The boxer from flyweight category does not have an odd rank but he sits second to the right of N.

1.Which of the following boxers is from flyweight category?
A. P
B. M
C. O
D. Both P and L
E. N

Show Correct Answers

Correct Answer -D. Both P and L

2.Who is seated third to the left of sixth rank holder?
(i) Q
(ii) M
(iii) P
(iv) L

A. Either (i) or (ii)
B. Either (ii) or (iii)
C. Either (i) or (iii)
D. Either (i) or (iv)
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – E. None of these

3.From the following five, four are alike and make a group, find that which one does not belong to the group?
A. P, N
B. S, O
C. N, L
D. M, S
E. L, O

Show Correct Answers

Correct Answer – E. L, O

4.Which of the following statements is true regarding O?
A. He sits exactly between Q and L
B. He is from middle weight category
C. P sits second to the right of her
D. He does not have an odd rank
E. More than one of the above

Show Correct Answers

Correct Answer – C. P sits second to the right of her

5.In which of the following weight categories does R fights?
A. Bantam Weight
B. Middle Weight
C. Flyweight
D. Data insufficient
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Data insufficient

Directions-(6-10) Read the following information carefully and answer the questions.

Seven street Fighters P, Q, R, S, T, U and V are amongst top seven pound for pound fighters and are sitting in a row. They all live at different distances from Q’s house. The third rank holder sits either third to the left or third to the right of sixth rank holder, whose house from Q is at 1km more distance than the average distance of the houses of all the persons from Q’s house, but these two are not on the extreme ends. S’s house is 11km away from Q. Rank of Q is fourth and is seated fourth to the right P, who is second ranked and is seated on the extreme end of the row. House of R is 5km away from Q’s house and is the same as the average distance of all the person’s houses from Q’s house. R has a higher rank than V but not higher than the rank of Q. The seventh rank holder is second to the left of R, who is not third or sixth rank holder. Seventh rank holder lives one km away from Q’s house. U sits next to Q but is not first rank holder. V is not the one who is first ranked. The one who has the first rank lives three km away from Q’s house. First rank holder is sitting at one of the ends of the row. V and S are next to each other in the sitting arrangement and but not in the rankings.

6.Which of the following statement is false?
A. V is to the immediate right of S
B. P lives four km away from Q’s house
C. T is sitting at the extreme left end of the row
D. More than one of the above
E. None of the Above

Show Correct Answers

Correct Answer – A. V is to the immediate right of S

7.Which of the following statement is not false?
A. U lives 6km away from Q’s house and is the seventh rank holder
B. Q is the fourth rank holder
C. P is third to the left of Q
D. S is third to the left of U, who lives 5 km away from Q’s house
E. R is Fifth rank holder and seated between S and U

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Q is the fourth rank holder

8.Two fighters who sit immediate next to Q are?
A. P and U
B. P and T
C. R and U
D. Can’t be determined
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. R and U

9.Who lives farthest from R?
A. U
B. P
C. T
D. S
E. Both P and T

Show Correct Answers

Correct Answer – E. Both P and T

10.Who lives farthest from Q?
A. P
B. V
C. S
D. U
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. S


 

Attempt Free Mock Tests & Get Free eBooks

SBI Clerk 2023 Free Mock Tests – Attempt Free Here
SBI PO Mains 2023 Free Mock Tests – Attempt Free Here
IBPS PO Mains 2023 Free Mock Tests – Attempt Free Here
Free Current Affairs Test & Monthly Free eBook 2023 – Click Here
Download Free Ixammr Exam Preparation App By Let’s Study Together (LST)