Sentence Improvement Questions for Banking & Insurance Exams
Sentence Improvement Questions for Banking & Insurance Exams
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Error Spotting & Sentence Improvement Quiz

New Pattern Error Spotting Quiz. Error Spotting Questions with Answers for All Banking and Insurance Exams i.e. SBI PO/Clerk, IBPS PO/Clerk, NABARD, RBI, SEBI Grade A & B, LIC AAO, and Other Exams 2021-22.Spotting Error & Sentence Improvement Quiz based on previous year exams. If you are preparing for Banking and Insurance Exams, you will come across a section on the English language. Here we are providing you Error Spotting Questions with Answers, based on the latest pattern of your daily practice.

Error Spotting Questions with Answers will help you learn concepts on important topics in English Section.This “Error Spotting Questions with Answers for Bank Exams” is also important for all competitive exams.

Error Spotting Questions with Answers | Set-15


Directions (1-5) In the following questions, a sentence is divided into four parts. One of these parts may have grammatical or idiomatic error in it. Choose the part containing error as your answer. If there is no error in the given sentence then choose option (e) as your answer.

1.India is all set to join (A)/ World Health Organization’s “solidarity trial” (B)/ aimed at rapid global search (C)/ for drugs to treat COVID-19 (E)/ No Error.

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Show Correct Answers

Correct Answer –E. E

Explanation:-There is no error in the given sentence.

2.The Union Health Ministry announced (A)/ that it was scaling up measures to combat (B)/the virus by bring in (C)/40,000 more ventilators in the next three months (D)/ No Error.

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Show Correct Answers

Correct Answer –C. C

Explanation:-Error lies in part (C). In this part, instead of ‘bring’ it should be ‘bringing’ because the given sentence is in past continuous tense as can be seen from the usage of ‘was scaling’ in part (B).

3.India will setting up an electronic platform (A)/ to help member-countries of the (B)/South Asian Association for Regional (C)/ Cooperation fight the COVID-19 pandemic (D)/ No Error.

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Show Correct Answers

Correct Answer –A. A

Explanation:-Error lies in part (A). In this, usage of ‘setting’ is incorrect because modal verbs are generally followed by V1. So, either it should be ‘be setting’ or ‘set’.

4.The Union government has asked (A)/ all the States and Union Territories to (B)/ensure that caregivers of persons with (C)/disabilities was able to reach them during the lockdown (D)/ No Error.

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Show Correct Answers

Correct Answer –D. D

Explanation:-Error lies in part (D). In this, instead of ‘was’ it should be ‘were’ because the given sentence is in present tense, as can be seen from the usage of ‘has’ in the first part of the sentence.

5. British Prime Minister Boris Johnson said (A)/ he has tested positive for the coronavirus, (B)/ while the number of infection in (C)/ the U.S. surged to the most in the world (D)/ No Error.

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Show Correct Answers

Correct Answer –C. C

Explanation:-In part (C), ‘infection’ should be replaced with ‘infections’ because ‘the number’ is followed by plural noun and singular verb whereas ‘a number’ is followed by ‘plural verb’.

6.The car I bought (A)/ was expensive so (B)/ I did not drove (C)/ it home that night (D).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. No Error

Show Correct Answers

Correct Answer –C. C

Explanation:-‘did’ is always followed by ‘V1’, so change ‘drove’ to ‘drive’ in part C of the sentence.

7.If I had three motorcycles (A)/ I would have given(B)/ one to Rohan and (C)/ keep two for my sons (D).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. No Error

Show Correct Answers

Correct Answer –B. B

Explanation:-There is a grammatical error in (B) part of the sentence. Change ‘would have given’ to ‘would give’ to make the sentence grammatically correct. Here ‘had’ is used to show possession.

8.After a heated canvas, (A)/ in which he made a series of brilliant (B)/ speeches, he was beaten by (C)/ a narrow margin in New York (D).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. No Error

Show Correct Answers

Correct Answer –A. A

Explanation:-There is an error in (A) part of the sentence. Change ‘canvas’ to ‘canvass’ to make the sentence correct.
Canvass means ‘solicit votes from (electors or members).’
Canvas means a ‘strong, coarse unbleached cloth made from hemp, flax, or a similar yarn, used to make items such as sails and tents and as a surface for oil painting.’

9.Menelaus gave his friends (A)/ a courteous greeting (B)/ and bade them to (C)/ eat their fill (D).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. No Error

Show Correct Answers

Correct Answer –D. D

Explanation:-There is a grammatical error in (D) part of the sentence. Remove ‘to’ to make the sentence grammatically correct. ‘Bade’ takes ‘plain infinitive’ (V1) after it and not ‘infinitive’ (to+V1).

10.Until the manager (A)/ will not order the (B)/ accountant he will not(C)/ pass the bills (D).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. No Error

Show Correct Answers

Correct Answer –B. B

Explanation:-There is a grammatical error in (B) part of the sentence. Remove ‘will not’ to make the sentence grammatically correct. ‘Not’ and ‘will’ do not come after ‘Unless’.

Note: