Error Spotting & Sentence Improvement Quiz

New Pattern Error Spotting Quiz. Error Spotting Questions with Answers for All Banking and Insurance Exams i.e. SBI PO/Clerk, IBPS PO/Clerk, NABARD, RBI, SEBI Grade A & B, LIC AAO, and Other Exams 2021-22.Spotting Error & Sentence Improvement Quiz based on previous year exams. If you are preparing for Banking and Insurance Exams, you will come across a section on the English language. Here we are providing you Error Spotting Questions with Answers, based on the latest pattern of your daily practice.

Error Spotting Questions with Answers will help you learn concepts on important topics in English Section.This “Error Spotting Questions with Answers for Bank Exams” is also important for all competitive exams.

Error Spotting Questions with Answers | Set- 12


Direction (1-10) Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (E), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.) 

1.In our opinion (A)/ the venue is too small (B)/ to accommodate such the (C)/ large number of candidates. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –C. C

Explanation:- Use ‘a’ in place of ‘the’. A large number of, a good deal of, a lot of, a great deal of, etc. are the expressions which always take ‘a’ not ‘the’.

2.He deserves a reward (A)/ because he managed (B)/ to complete the assignment (C)/ in spite many difficulties. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –D. D

Explanation:- Write ‘in spite of’ in place of ‘in spite’ because ‘in spite’ is always followed by ‘of’.

3.The Director has refused to (A)/ gave them an appointment (B)/ on Wednesday because (C)/ he has another meeting scheduled. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –B. B

Explanation:- Use ‘give’ in place of ‘gave’ because ‘to’ is followed by V1.[To+V1]

4.He has the necessary (A)/ qualifications for (B)/ the post so (C)/ he has declined it. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –D. D

Explanation:-Use ‘accepted’ in place of ‘declined’ because the sentence is giving a positive meaning. It will make the sentence meaningful.

5. The clerk whom (A)/ spoke rudely to (B)/ the customer yesterday (C)/ has been suspended. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –A. A

Explanation:-Use ‘Who’ in place of ‘Whom’ because here verb (spoke) needs a subject and ‘who’ (not ‘whom’) is used as a subject.

6.Responsibilities includes (A)/ working with the editors (B)/ on all aspects (C)/ of the editorial process. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –A. A

Explanation:-The word Responsibilities is a Plural Subject. It will take plural verb.

7.While grouping the words (A)/ care have been taken (B)/ to include the role (C)/ grammar plays in a language. (D)/ No error (E)

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –B. B

Explanation:-The word Care is Singular and it will take Singular ~erb. Hence, ‘care have been taken’ should be replaced with ‘care has been taken’.

8.It must be acknowledged (A)/ that much of the task (B)/ today of achievement of gender equity (C)/ lies with us.(D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –C. C

Explanation:-Replacement ‘achievement of ’ with ‘achieving’.

9.The backgrounds are exuberantly filled in (A)/ with flora, fauna, mountains, (B)/ rolling clouds and over all that, (C)/ there are marvelous foliage and flowers. (D)/ No error (E).

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –C. C

Explanation:-Replace ‘over all’ with ‘above all’

10.Pleasingly written, this novel is (A)/ a seminal study so packed (B)/ with information and fresh ideas (C)/ that one needs time to mull over and digest it. (D)/ No error (E)

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

<strong>Show Correct Answers</strong>

Correct Answer –E. E

Explanation:-There is no error hence option (e) is the correct choice.

Note:

Attempt Free Mock Tests & Get Free eBooks

Free Current Affairs Test & Monthly eBook 2024 – Click Here
SEBI Grade A Cracker 2024 – Attempt 10000+ MCQ  Here
RBI Grade B Cracker 2024 – Attempt 11000+ MCQ  Here
SBI Clerk Mock Tests – Attempt Free Here
SBI PO Free Mock Tests – Attempt Free Here
IBPS PO Mock Tests – Attempt Free Here
Best Topic Wise Tests for Bank (PO/Clerk) Exams 2024: 10000+ Questions with Answers