LIC AAO New Pattern English Mixed Questions
LIC AAO New Pattern English Mixed Questions
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

New Pattern English Mixed Questions for LIC AAO Prelims 2019

New Pattern English Mixed Questions for LIC AAO Prelims 2019. English Mixed Questions Practice Set. English Questions For LIC AAO 2019.Welcome to the www.letsstudytogether.co online English section. If you are preparing for LIC AAO exam, you will come across a section on the English language. Here we are providing you New Pattern Mixed Questions for LIC AAO Prelims 2019, based on the latest pattern of your daily practice.

Important English Mixed Questions for LIC AAO Prelims will help you learn concepts on important topics in English Section. This “English Mixed Question Practice Set” is also important for other banking exams such as SBI Clerk, IDBI Executive and Syndicate PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

New Pattern English Mixed Questions for LIC AAO Prelims 2019 | Set – 1


Directions:(1-5) Which of the phrases A, B, C and D given below each sentence should replace the word/phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct ? If the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark E as the answer.

1. To complete a task successfully, one must get his ducks for a row.

A Row with ducks
B Row in ducks
C Ducks that row in
D Ducks in a row
E No correction required

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Ducks in a row

Explanation: ‘Get/have (all) your ˌducks in a row’ is a phrase which means “made all the preparations needed to do something; be well organized”.
E.g. We need to get all our ducks in a row before beginning work on the project.

2.If the present re-hyphenation of Nepal and Bhutan being directed is worth watching, it is because the power making the re-hyphenation possible are no longer the US, but China.

A is worth watching, it is because the powers making the re-hyphenation possible is
B is worth watched, it had because the power making the re-hyphenation possible is
C is worth watching, it is because the power making the re-hyphenation possible is
D is worth watching, that was because the power making the re-hyphenation possible is
E No correction required

Show Correct Answers

Correct Answer – C. is worth watching, it is because the power making the re-hyphenation possible is

Explanation: The sentence is in present tense so option 2 and 4 are not suitable. In option 1, the use of ‘powers’ is incorrect, there should be ‘power’ because here it has been used for a singular term ‘the US’. So, option 3 is best suitable and grammatically correct.

3.They could not speak for minutes, wailing loudly and rubbed their cheeks and hands.

A Making it loudly and rubbed
B Made loudly rubbed and wailing
C Loudly and wailing that rubbed
D Wailing in rubbing and
E No correction required

Show Correct Answers

Correct Answer – E. No correction required

Explanation: The sentence is correct as it is.

4.He can be also heard casting doubt on the fund utilisation fromthe Chief Minister’s Disaster Relief Fund.

A Fund utilization in doubt for
B Making doubts at the funding
C Pointing doubts for the fund utilization
D Doubting in the fund utilization
E No correction required

Show Correct Answers

Correct Answer – E. No correction required

Explanation: The sentence is correct as it is.

5.The mills and factories that we have do not work to their upper limit capacity for that lack of required machinery or for lack of capable supply of materials.

A due for lack of
B in to lack of
C that for lack to
D either for lack of
E No correction required

Show Correct Answers

Correct Answer – D. either for lack of

Explanation: By analyzing all the options, we can clearly see that only option 4 is grammatically correct and suitable for the sentence.To use the correlative conjunctions such as ‘either..or’ correctly,parallel structure must be made sure i.e. you must ensure that the structure joined by the first word of the pair is a grammatical mirror image of the structure joined by the second word of the pair.

Directions:(6-10) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is E. i.e. no error. (Ignore the errors of punctuation if any).

6.(A)One of the supposed origins of this common greeting, /(B)known also as dexiosis, was to check if /(C)the other person is carrying a weapon or a /(D)gesture of peace by showing the lack thereof. /(E) No error

A B
B A
C E
D C
E D

Show Correct Answers

Correct Answer – D. C

Explanation: Option 4 is the right answer as the error lies with the use of tenses in the given sentence. The provided sentence is in past tense and the tense used in part 3 is in the present tense which makes it grammatically incorrect. Hence, in part 3 ‘was’ shall be used instead of ‘is’.

7.(A)The secretary said that based on the responses to /(B)the proposed agreement from different stakeholders, /(C)similar changes will be proposed to the /(D)agreements for brown field airports as well. /(D) No error

A A
B B
C C
D D
E E

Show Correct Answers

Correct Answer – E. E

Explanation: The correct option is 5 as the given statement is grammatically correct and has no error in it. Therefore, option 5 is the correct answer.

8.(A)New initiatives by any government should be introduced /(B)with the intention of improving the quality /(C)of education and not of removing or deleting /(D)what the past governments has initiated. /(E)No error

A E
B D
C C
D B
E A

Show Correct Answers

Correct Answer – B. D

Explanation: Option 2 is the right answer as the whole sentence is in past tense and in part 4, the tense used is in present tense. Therefore, the error relates to the tense. Therefore, ‘had’ should be used instead of ‘has’.

9.(A)The campaign for these federal and provincial elections in /(B)Pakistan has been called the “dirtiest” in its history, /(C)and the announcement of the results is already /(D)tainted with allegations of rigging and military interference./(E) No error.

A A
B B
C C
D D
E E

Show Correct Answers

Correct Answer – D. D

Explanation: Option 4 is the correct answer as the error lies with the use of preposition in the given sentence. Tainted means to get affected with something undesirable. And with the verb tainted ‘by’ shall be used instead of ‘with’ as ‘by’ means to identify an agent and in the provided sentence, the results are affected by agent here being, allegations rigging and military interference. Hence, option 4 is the correct answer

10.(A)Every report in journalism is vetted by /(B)at least two different pair of eyes before it /(C)reaches the public sphere, a due diligent process /(D)that is unavailable with virtual world publications. /(E) No error.

A C
B D
C A
D E
E B

Show Correct Answers

Correct Answer  – E. B

Explanation:Option 5 is the correct answer. The error lies here, with the use of the noun ‘pair’. In the given sentence, we are referring to the plural form of eyes, hence, ‘pairs’ should be used instead of ‘pair’. Therefore, option 5 is the right answer.

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

500+ Reading Comprehension Questions for IBPS 2018