English Language Cloze Test Questions for Banking & Insurance Exams 2020
English Language Cloze Test Questions for Banking & Insurance Exams 2020
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

English Language Cloze Test Questions

Cloze Test Questions for Banking, Insurance and SSC CGL/CHSL Exams. How to solve New Pattern Cloze Test – Cloze Test Ticks and Tips. If you are preparing for upcoming IBPS, SBI PO/Clerk, RBI Assistant Mains, LIC AAO, SEBI Grade A and others exam, you will come across a section on the English language Section. Here we are providing you English Language Cloze Test Questions for Banking & Insurance Exams, based on the latest pattern of your daily practice.

English Language Cloze Test Questions will help you learn concepts on important topics in English Section. This “English Language Cloze Test Questions” is also important for other banking exams such as SBI Clerk, IDBI Executive and Syndicate PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO, SEBI, NABARD, RBI and other competitive exams.

English Language Cloze Test Questions | Set- 6

Directions:(1-10) Two words are given in each option and you are required to identify the option in which both the words fit the given blank.

Almost every morning Britons wake up to another _____1_____ story about their threadbare public services. Police cuts are being _____2_____ for a rise in violent crime. Over the winter the National Health Service only just _____3_____ along. The number of rough sleepers in England has almost trebled since 2010. These pressures are likely to _____4_____ in the coming years, thanks in part to an ageing population. Official forecasts ____5_____ that to put the public finances on an even keel over the long term, tax rises or spending cuts worth around £80bn ($111bn), or 4% of GDP, will be required. Spending cuts are not really an option.

Broadly speaking, a government can tax three things: income, consumption and wealth. Economists like taxes to be simple, progressive and to avoid unintentionally _____6_____ behaviour. Progressivity is the _____7_____ force for Labour’s tax policy. It would raise corporation tax from 19% to 26% and _____8_____ up taxes on those earning above £80,000 a year. Yet it is not clear that the tax system needs extra _____9_____ of progressivity. It is already about as redistributive as the OECD average, reducing pre-tax income inequality by about one-third. And _____10_____ a certain point, progressivity conflicts with efficiency.

1. Choose the correct option for (1):
A. interesting, engaging
B. alarming, disturbing
C. repealing, revealing
D. misleading, fake
E. mysterious, strange

Show Correct Answers

Correct Answer – B. alarming, disturbing

2. Choose the correct option for (2):
A. timed, recorded
B. generated, produced
C. reduced, decreased
D. hailed, praised
E. blamed, criticized

Show Correct Answers

Correct Answer – E. blamed, criticized

3. Choose the correct option for (3):

A. stumbled, tripped
B. caught, followed
C. grown, flourished
D. cringed, shrank
E. surpassed, outperformed

Show Correct Answers

Correct Answer – A. stumbled, tripped

4. Choose the correct option for (4):
A. shadow, cover
B. grudge, conflict
C. dampen, affect
D.  intensify, escalate
E. float, popularize

Show Correct Answers

Correct Answer – D.  intensify, escalate

5. Choose the correct option for (5):

A. rebuff, dismiss
B. suggest, proposing
C. celebrate, facilitate
D. acknowledge, recognize
E. study, analyse

Show Correct Answers

Correct Answer – B. suggest, proposing

6. Choose the correct option for (6):

A. rude, insensible
B. electing, amazed
C. resounding, huge
D. distorting, altering
E. mayhem, chaos

Show Correct Answers

Correct Answer – D. distorting, altering

7. Choose the correct option for (7):
A. presenting, holding
B. traditional, conventiona
C. guiding, directing
D. secretive, hiding
E. magical, banal

Show Correct Answers

Correct Answer – C. guiding, directing

8. Choose the correct option for (8):
A.  jack, ratchet
B.  pump, swallow
C.  brush, rewind
D.  fought, struggled
E.  firmed, juggled

Show Correct Answers

Correct Answer – A. jack, ratchet

9. Choose the correct option for (9):
A. salvage, scratch
B. dose, amount
C. advice, suggestion
D. flip, fold
E. design, structure

Show Correct Answers

Correct Answer – B. dose, amount

10. Choose the correct option for (10):
A. around, over
B. look, through
C. moving, travelling
D. beyond, after
E. accepting, discounting

Show Correct Answers

Correct Answer  – D. beyond, after

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

How to Tackle New Pattern Cloze Test? Tips & Ticks – Read Here

How to Tackle New Pattern Cloze Test? Tips & Ticks