Syllogism Questions For IBPS, SBI, RBI Exams
Syllogism Questions For IBPS, SBI, RBI Exams
SBI PO Free Mock Test 2022

Syllogism Questions For IBPS, SBI, RBI

If you are preparing for upcoming Banking & Insurance Exams like IBPS, SBI PO and Clerk, IBPS RRB, RBI, SEBI, NABARD grade A and B etc. you will come across Reasoning New Pattern Syllogism Questions. Here we are providing you Syllogism Questions based on the new pattern For Bank Exams.

As we all know that In the Banking & Insurance, we have seen some changes in the pattern of Syllogism questions since last year. You can expect a set of 5 questions from this Syllogism Questions. This Syllogism Questions can be quite easy to attempt and prove to be scoring if you have practice of all types of Reasoning Syllogism Questions.

Syllogism Questions For IBPS, SBI, RBI: Set – 22


1. In each of the questions below are given some statements followed by some Conclusions. You have to take the given statements to be true even, if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements: Only a few Monday is Friday. All Friday is Sunday.
Conclusions: I. All Monday being Friday is a possibility.
II. Some Monday are not Friday.

A. If both conclusions I and II follow.
B. If either conclusion I or II follows.
C. If neither conclusion I nor II follows.
D. If only conclusion II follows
E. If only conclusion I follows.

Show Correct Answers

Correct Answer – D. If only conclusion II follows

Explanation:

 

 

 

 

2.In each of the questions below are given some statements followed by some Conclusions. You have to take the given statements to be true even, if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements: Only Seven is Two. All One are Seven. Only a few Four are One.
Conclusions: I. 30% One being Two is a possibility.
II. Some Four can be Two.

A. If both conclusions I and II follow.
B. If either conclusion I or II follows.
C. If neither conclusion I nor II follows.
D. If only conclusion II follows.
E. If only conclusion I follows.

Show Correct Answers

Correct Answer – C. If neither conclusion I nor II follows.

Explanation:

 

 

 

3. In each of the questions below are given some statements followed by some Conclusions. You have to take the given statements to be true even, if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements: Only a few Pizza are Dosa. Some Samosa are Dosa. No Jalebi is Samosa.
Conclusions: I. Some Dosa are not Jalebi.
II. Some Pizza can be Samosa.

A. If both conclusions I and II follow.
B. If either conclusion I or II follows.
C. If neither conclusion I nor II follows.
D. If only conclusion II follows.
E. If only conclusion I follows.

Show Correct Answers

Correct Answer –A. If both conclusions I and II follow

Explanation:

 

 

 

4. In each of the questions below are given some statements followed by some Conclusions. You have to take the given statements to be true even, if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements: Some Tube are Bail. All Bail is Cow. Only a few Crop is Cow.
Conclusions: I. All Crop being Bail is a possibility.
II. Some Tube are Cow.

A. If both conclusions I and II follow.
B. If either conclusion I or II follows.
C. If neither conclusion I nor II follows.
D. If only conclusion II follows.
E. If only conclusion I follows.

Show Correct Answers

Correct Answer – D. If only conclusion II follows.

Explanation:

 

 

 

 

5.In each of the questions given below some statements are followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements:
Some Law are Focus
No law is party
No party is Kick
Conclusions:
I: All party can be Focus
II: All Kick can never be Law

A. If only conclusion I follows.
B. If only conclusion II follows
C. If either conclusion I or II follows.
D. If neither conclusion I nor II follows.
E. If both conclusions I and II follow.

Show Correct Answers

Correct Answer – A. If only conclusion I follows.

Explanation:

 

 

6.In each of the questions given below some statements are followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements:
Only a few desk are Table
No table are chair
All chair are Paper
Conclusions:
I: Some paper are table
II: All table can be paper

A. If only conclusion I follows.
B. If only conclusion II follows.
C. If either conclusion I or II follows.
D. If neither conclusion I nor II follows.
E. If both conclusions I and II follow.

Show Correct Answers

Correct Answer – B. If only conclusion II follows.

Explanation:

 

 

 

7.In each of the questions given below some statements are followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Statements:
Only a few Result are bad
All Bad are Good
Some good are Notes
Conclusions:
I. Some Result are notes
II. No notes is Result

A. If only conclusions I follows.
B. If only conclusions II follows.
C. If either I or II follows.
D. If neither I nor II follows.
E. If both I and II follow.

Show Correct Answers

Correct Answer – C. If either I or II follows.

Explanation:

 

 

 

8.In each of the questions below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer

 

Statements:
All Cloud are Rain.
Only a few Cloud are Water.
Conclusions:
I. Some Water is Rain
II. All Rain is Water

A. Both I and II follow
B. Either I or II follows
C. Only II follows
D. Only I follows
E. Neither I nor II follows

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Only I follows

Explanation:

 

 

 

9.In each of the questions below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer
Statements:
Only a few Apple is Mango.
Some Mango is Guava.
Conclusions:
I. All Guava is Apple
II. Some Guava is not Apple

A. Both I and II follow
B. Either I or II follows
C. Only II follows
D. Only I follows
E. Neither I nor II follows

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Either I or II follows

Explanation:

 

 

10.In each of the questions below are given some statements followed by some conclusions. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer
Statements:
All Green is Blue.
All Blue is Yellow.
No Blue is Pink.
Conclusions:
I. No Green is Pink
II. Some Yellow is not pink

A. Both I and II follow
B. Either I or II follows
C. Only II follows
D. Only I follows
E. Neither I nor II follows

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Both I and II follow

Explanation:

 

 

 

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Reasoning Ability Free Study Material – Download Free PDF’s

We hope the given Reasoning Ability Topic-wise Questions and Answers PDF will be helpful for their competitive exams like bank exams and other recruitment board exams. So candidates can utilize our Reasoning Ability Topic-wise PDF Download for their effective preparation to score more marks in upcoming competitive exams.

Syllogism Questions Machine Input Output Logical Reasoning Questions
Coding-Decoding Questions Reasoning Miscellaneous Puzzle and Seating Arrangement

A Complete Book of High-Level Puzzle and Seating Arrangement for Banking & Insurance Exams 2021 (3rd Edition)

A Complete Book of High Level Puzzle and Seating Arrangement for Banking & Insurance Exams 2020 (3rd Edition)