Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims 2019 : Attempt Here
Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims 2019 : Attempt Here
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Simplification/Approximation for LIC AAO Prelims 2019

Important Simplification Questions For Insurance/Bank Exams. Moderate Simplification/Approximation Questions. Simplification Questions for LIC AAO Prelims. New Pattern Simplification/Approximation Questions for banking Exams..Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quant section. If you are preparing for LIC AAO exam, you will come across a section on Quantitative Aptitude. Here we are providing you with “Important Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims 2019” pattern for your daily practice.

This “Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims” will help you learn concepts on important topics in Quant Section. This Quant subject quiz based on Simplification and Approximation for LIC AAO 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO,Canara Bank and other competitive exams.

Moderate Simplification/Approximation Questions – Set – 29


1. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

621 ÷ 23 + 28% of 750 = ? + 36% × 350
A. 101
B. 111
C. 121
D. 131
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 111

Explanation:

621 ÷ 23 + 28% of 750 = ?+ 36% × 350

? + 126 = 27 + 210

?= 237 – 126

?=111

2. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

(750 ÷ 15) × 15 + 15+ 20% of 125 = ?3

A. 8
B. 9
C. 11
D. 10
E. 12

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 10

Explanation:

(750 ÷ 15) × 15 + 15+ 20% of 125 = ?3

?= 50 × 15 + 225 + 25

?= 750 + 250

?=1000

? = 3√1000 = 10

 

3. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?(You are not expected to calculate exact values).

?+ 29% × 500 – 115 = 9% of 400 + 523

A. 17
B. 21
C. 19
D. 27
E. 23

Show Correct Answers

Correct Answer – E. 23

Explanation:

?+ 29% × 500 – 115 = 9% of 400 + 523

?+ 145 – 115 = 36 + 523

?+ 30 = 559

?= 559 – 30

?= 529

? = 23

4. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?(You are not expected to calculate exact values)

?% of 309.99 = 40.01% of 249.99 + 295.98% of 49.99


A. 50
B. 80
C. 30
D. 140
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 80

Explanation:

?% of.309.99 = 40.01% of 249.99 + 295.98% of 49.99

?% × 310 ~ 40% × 250 + 296% × 50

? × 3.1 ~ 100 + 148

? × 3.1 ~ 248

? ~ 248/3.1

? ~ 80

5. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

(100.01% of 44.89) ÷ 14.98 = √? – √48.98

A. 169
B. 100
C. 64
D. 25
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 100

Explanation:

(100.01% of 44.89) ÷ 14.98 = √? – √48.98

√? – √49 ~ (100% × 45) ÷ 15

√? – 7 ~ 45 ÷ 15

√? ~ 7 + 3

? ~ 102

? ~ 100

6. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

(15.99)2 + 219.98% of 20.01 = ?× 75.01%

A. 20
B. 45
C. 90
D. 85
E. 70

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 20

Explanation:

(15.99)2 + 219.98% of 20.01 = ?× 75.01%

162 + 20% × 220 ~ ?2 × (3/4)

?2 × (3/4) ~ 256 + 44

?2 ~ 300 × (4/3)

? ~ √400

? ~ 20

7. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

40% of 300 + 25% of 360 + 20% of 1370 = ?2
A. 15
B. 18
C. 22
D. 25
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 22

Explanation:

40% of 300 + 25% of 360 + 20% of 1370 = ?2

?2 = 0.4 × 300 + 0.25 × 360 + 0.20 × 1370

?2 = 120 + 90 + 274

?= 484

? = √484

? = 22

8. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

(135/17)% of (136/15) of 500 =?% of 800

A. 20
B. 34
C. 50
D. 60
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – E. None of these

Explanation:

(135/17)% of (136/15) of 500 =?% of 800

(135/17) × (136/15) × 500 =? × 800

72 × 500 = ? × 800

? = (72 × 5)/8

? = 45

9. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

66%of 450-1014÷13-x=14×11

A. 61
B. 77
C. 39
D. 56
E. 65

Show Correct Answers

Correct Answer – E. 65

Explanation: 297 – 78 – x = 154
x = 65

10. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

(34– 262) = ? – 42

A. 576
B. 424
C. 496
D. 372
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – C. 496

Explanation:

(34– 262) = ? – 42

? – 16 = (34 + 26) × (34 – 26)

? – 16 = 60 × 8

? = 480 + 16

? = 496

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

High Level Quant & Data Interpretation PDF for Bank Exams

A Complete Book on Data Interpretation and Analysis For LIC AAO & SBI PO 2019 | Download PDF

Books Name Download Link
A Complete Book on Data Interpretation and Analysis for LIC AAO & SBI PO 2019 (500+ High Level DI Question with new pattern)
Click Here
Data Interpretation PDF for SBI PO Prelims 2019 – Based on SBI PO/Clerk Exams 2019 Click Here
Quantitative Aptitude E-Book for Banking, SSC and Insurance Exams Click Here
300 High Level Data Interpretation (DI) Questions & Answers PDF – Download Here Click Here
हाई लेवल डाटा इंटरप्रिटेशन प्रैक्टिस वर्कबुक (नवीनतम पैटर्न पर आधारित ) Click Here
100 High Level Data Interpretation Questions & Answers PDF (English)- Download Here Click Here