Simplification/Approximation Questions For LIC AAO 2019 – Set 28

Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims 2019 : Attempt Here
Simplification Questions for LIC AAO & SBI PO Prelims 2019 : Attempt Here

Simplification/Approximation Questions For LIC AAO 2019

Important Simplification Questions For Insurance/Bank Exams. Simplification Questions For LIC AAO 2019 Exams. Simplification/Approximation Questions For LIC AAO 2019.Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quant section. If you are preparing for LIC AAO exam, you will come across a section on Quantitative Aptitude. Here we are providing you with “Important Simplification Questions for LIC AAO 2019” pattern for your daily practice.

Simplification/Approximation Questions For LIC AAO 2019 will help you learn concepts on important topics in Quant Section. This Quant subject quiz based on Simplification and Approximation for LIC AAO 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO,Canara Bank and other competitive exams.

Simplification/Approximation Questions For LIC AAO 2019 – Set 28


1. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

(22% of 4446 + 1292) + (37.5% of 2584) x 3 + 167 = ? + 741 x 7
A. 139.25
B. 234.18
C. 157.12
D. 145.26
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 157.12

Explanation: 2270.12 + 969 x 3 + 167 = ? + 741 x 7
5344.12 = ? + 741 x 7
? = 157.12

2. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

264.8 × ? +112.5% of 188= (10)4 – 520.5

A. 35
B. 25
C. 30
D. 20
E. 32

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 35

Explanation:

 

3. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?(You are not expected to calculate exact values).

√2900 + 126.07% of 350.09 – 23.06 × 15.93 = x

A. 234
B. 126
C. 133
D. 167
E. 221

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 126

Explanation: 53 + 441 – 368 = 126

4. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?(You are not expected to calculate exact values)

6090  + 47.98% of 550.09 – 52.05% of 349.90 = x


A. 160
B. 186
C. 293
D. 182
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 160

Explanation: 78+264-182=160

5. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

40% of 560 +? % of 150 =242

A. 19
B. 12
C. 21
D. 24
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 12

Explanation:

40% of 560 +x% of 150 =242
224 + x/100*150=242
3x/2=18
x=12

6. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

1210.5×43.5×33.5=12x

A. 24
B. 14
C. 13
D. 16
E. 21

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 14

Explanation:

 

7. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

[(9×3)/(27×81)]×[(274/92)]=3?
A. 9
B. 8
C. 4
D. 5
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 4

Explanation:

 

8. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

32% of 6375 – 19% of 5700 = 31² – x


A. 4
B. 5
C. 2
D. 9
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 4

Explanation:

32% of 6375 -19% of 5700= 31² -x
2040-1083=31² -x
957=961-x
x=4.

9. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

66%of 450-1014÷13-x=14×11

A. 61
B. 77
C. 39
D. 56
E. 65

Show Correct Answers

Correct Answer – E. 65

Explanation: 297 – 78 – x = 154
x = 65

10. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

45%of 2804.5% of 40=√x ×276÷23

A. 129.1258
B. 118.2245
C. 107.1225
D. 135.2445
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – C. 107.1225

Explanation:

 

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

A Complete Book on Data Interpretation and Analysis For LIC AAO & SBI PO 2019 | Download PDF

A Complete Book on Data Interpretation and Analysis For LIC AAO & SBI PO 2019 | Download PDF

Download New Pattern Puzzle and Seating Arrangement Books PDF

A Complete Book on 300 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement in Hindi | Download PDF 200+ New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions (English)| Download PDF

Reasoning Ability Booster – 150 New Pattern Machine Input Output Questions & Answer Practice Book

Print Friendly, PDF & Email

Get more stuff like this

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.