Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims 2019 | Set – 166

Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims 2019
Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims 2019

Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims 2019

SBI PO/Clerk Prelims 2019 -Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims. High Level Seating Arrangement for SBI PO/Clerk Prelims. High Level Puzzle Questions For SBI PO/Clerk Prelims 2019. High Level Puzzle Questions based on IBPS/SBI PO Exam. Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims Exam 2019. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Reasoning section. If you are preparing for SBI PO/Clerk Prelims 2019  you will come across a section on Reasoning Ability Section. Here we are providing you with Reasoning quiz on “Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO/Clerk Prelims 2019”  for your daily practice.

This “Seating Arrangement & Puzzle for SBI PO Prelims 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO/Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

Puzzle & Seating Arrangement for SBI PO/Clerk Prelims  | Set – 166


Directions:-(1-5) Answer the questions based on the information given below:

There are 7 persons P, Q, R, S, T, U and V, who get different marks in class test among 8, 11, 12, 17, 20, 25 and 27 but not necessarily in the same order. No two persons get the same marks. They are sitting around a table (facing towards the centre) which is shaped as given towards the end of the question.

R sits 2nd to the right of P and the difference between their marks is 9. The only person sitting between P and R from either left or right of R doesn’t sit at any of the corners of the table.

R doesn’t get 20 marks.

The person, who sits to the immediate left of P, gets 8 marks.

Q sits 2nd to the left of the person, who gets 8 marks and sum of their marks is at most 25.

The marks of the person, who sits to the immediate right of Q, has 5 marks more than that of Q but he is neither U nor V.

T sits to the immediate right of S, who doesn’t sit at any of the sides.

V neither gets the highest marks nor he sits 3rd to the right of S.

1.How many marks does T get?

A. 27
B. 25
C. 08
D. 11
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C.  08

2.What is the sum of the marks of Q and V?

A. 23
B. 36
C. 42
D. 37
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 37

3.What is the position of U with respect to R?

A. Immediate right
B. Immediate left
C. Second to the right
D. Second to the left
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Immediate left

4. If T replaces U and V replaces S, how many persons sit between T and S, if counted from the right of T?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. One

5.What is the absolute difference in marks of the person, who sits 3rd to the right of Q and the person, who sits immediate left of V?

A. 13
B. 09
C. 07
D. 06
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 09

Directions:(6-10) Answer the questions based on the information given below.

6 persons A, B, C, D, E and F sit in a row facing south direction. These persons belong to different countries among Bangladesh, India, US, UK, Germany and Nepal but not necessarily in the same order. There is equal distance between each of the adjacent persons.

The person from Bangladesh doesn’t sit to the left of the person from Germany.

Neither E nor A is from India.

D sits to the immediate left of the person from US.

The person from India is the neighbor of F.

A sits 3rd to the left of the person from Nepal and one of them sits at the extreme ends.

Neither E nor C is from US.

2 persons sit between C and F, who is from UK.

C is the neighbor of neither A nor the person from Nepal.

6. ____ is from Bangladesh.

A. C
B. D
C. A
D. E
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. D

Country Nepal India UK US Bangladesh Germany
Persons 1. E 2. B 3. F 4. A 5. D 6. C

7. How many persons sit between the person from Germany and B?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Three

Country Nepal India UK US Bangladesh Germany
Persons 1. E 2. B 3. F 4. A 5. D 6. C

8.If E and the person from US exchange their seats, who among the following sit between F and C?

I. A

II. E

III. D

A. Both I and III
B. Both I and II
C. Only III
D. Both II and III
E. Only II

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Both II and III

Country Nepal India UK US Bangladesh Germany
Persons 1. E 2. B 3. F 4. A 5. D 6. C

9. Which among the following doesn’t form a group?

A. The person from US and C
B. F and D
C. The person from Nepal and the person from UK
D. B and A
E. E and B

Show Correct Answers

Correct Answer – E. E and B

Country Nepal India UK US Bangladesh Germany
Persons 1. E 2. B 3. F 4. A 5. D 6. C

10.How many persons sit between the person from A and Nepal?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. Two

Country Nepal India UK US Bangladesh Germany
Persons 1. E 2. B 3. F 4. A 5. D 6. C

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Download New Pattern Puzzle and Seating Arrangement Books PDF

A Complete Book on 500 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions | Download PDF A Complete Book on 300 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement in Hindi | Download PDF
200+ New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions (English)| Download PDF Reasoning Ability Booster – 150 New Pattern Machine Input Output Questions & Answer Practice Book
Print Friendly, PDF & Email