Puzzle Questions
Puzzle Questions

Puzzle Questions With Answers

Hello Aspirants, As we all know that Puzzle is a vital part of reasoning section for every competitive exams. There are different kinds of Puzzle Questions asked in the examination.(Like – Linear Puzzle, Seating Arrangement Puzzle, Box Puzzle, Month Based Puzzle, Floor Puzzle).So here, In this article we will provide different puzzle with some questions.These Puzzle questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams Reasoning Puzzle Questions asked in the Prelims as well as Mains exam.There are 3-4 Puzzle based questions asked in the mains exam (Bank).You want to score more in the Puzzle section then you should practice more and more Puzzle Questions for Bank PO.

These “Puzzle Questions” is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

Reasoning Puzzle Questions Quiz-18


Directions-(1-5) Read the following information carefully and answer the questions.

Nine people are sitting in a straight line, some are facing south and some are facing north. Each of them has got married during the years 1982-1990 in the months of Jan to Sept. C got married in a leap year and in a month of 31 days. I is older than B and faces north direction. P got married in Sept. D is older than S but S is younger than Q. C sits 3rd left of S while I sits 2nd right of D. The persons sitting adjacent to the ones who got married in a month of 31 days except May but not sitting at extreme ends are facing opposite directions. Oldest of them sit at an extreme and got married in the month which has 31 days. The person who got married in 1987 sits immediate left of the person, who got married on September. The persons adjacent to the youngest person face opposite direction. While youngest of them got married in July sit adjacent to those, who got married in 31 days month but none of them sit at any extreme position. And both the youngest and the oldest face the same direction. A sits 3rd left of R and face in same direction as R who is not sitting adjacent to T. The one who got married in Jan is facing south and is sitting exactly in the middle and his immediate neighbors face opposite directions. The one who got married in Aug is facing south and in 1984. The ones who got married in 30 days are adjacent to each other but none of them is P. S who is facing north, got married in a year between the years of D and A got married and none of them got married in a leap year. The marriage difference between B and T is 7 years and they got married in May and March respectively. S and D sit adjacent to each other facing same direction. B and P faces same direction. Persons sitting adjacent to A face north direction.

1.Who among the following person sits fourth to the right of C?
A. S
B. A
C. P
D. T
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer -B. A

2.In which of the following year B got married?
A. 1988
B. 1990
C. 1985
D. 1989
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer -D. 1989

3.How many persons sit between the person who got married in 1989 and the person who got married in the month of June?
A. Four
B. Two
C. Three
D. Can’t be determined
E. Five

Show Correct Answers

Correct Answer -D. Can’t be determined

4.In which of the following month D got married?

A. April
B. August
C. June
D. September
E. Either (a) or (c)

Show Correct Answers

Correct Answer -E. Either (a) or (c)

5.Who among the following person got married in the month of August?
A. Person, who sits immediate left of C
B. R
C. Person, who sits immediate left of D
D. Both (a) and (c)
E. A

Show Correct Answers

Correct Answer -D. Both (a) and (c)

Directions-(6-10) Read the following information carefully and answer the questions.

In a family, all members have wanted to buy a car and do dinners in a restaurant for celebrate his/her son’s success. Their Eight family members are A, B, C, D, E, F, G and H. So their eight members are sitting around a squre table with all of them facing outwards. All the family members like different Restaurant and Each one of them like different type of branded cars viz. Maruti Swift, Duster, Honda City, Kwid, Alto, Centro, Scorpio and i20. Four of the following persons are sitting in the corner side of the table while four are sitting in the middle side of the table.

The one who likes Sharma Place sits immediate left of D. The one likes the Duster sits between G and the one who likes Alto. H likes Shang Palace and immediate neighbor of H likes Sagar Ratna and McDonald. H is the only sister-in-law of A whereas B likes Centro and daughter-in-law of C. The one who likes Maruti Swift, also likes Khan Restaurant . A who is the father of F and uncle of G, sits to the left of the person who likes Maruti Swift. F is an immediate neighbor of her aunty H who does not sit next to D. The one who likes Punjab Restaurant sits immediate right of the one who likes i20. C does not like Ii20 or Scorpio. The two youngest members sit next to each other. G is third to the left of D. The one who likes Centro sits between the persons who like Scorpio and i20 Respectively. D’s husband and son sit next to her. Kwid is not liked by G’s father. G does not like Honda city or Scorpio. D is the mother of A and E, and sits second to the left of E. The one who sits 2nd to the left of the one who likes Punjab Restaurant, likes McDonald. Two members who like Dominos and Rawat sit opposite to each other and C likes Dominos.

6.Who likes to go McDonald?
A. H
B. G
C. F
D. E
E. D

Show Correct Answers

Correct Answer – C. F

7.Who among the following sits between E and the one who likes Maruti Swift?
A. D
B. G
C. C
D. E
E. H

Show Correct Answers

Correct Answer -C. C

8.Who among the following sits 2nd right to the one who likes Sharma Place?
A. D
B. G
C. F
D.C
E. H

Show Correct Answers

Correct Answer -D.C

9.Which of the following options represent a pair?
A. A, D
B. E, H
C. A, F
D. C, E
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer -B. E, H

10.Who is the Mother of A?
A. D
B. H
C. G
D. E
E. A

Show Correct Answers

Correct Answer -A. D


 

Print Friendly, PDF & Email