High Level Puzzle & Seating Arrangemet
High Level Puzzle & Seating Arrangemet for SBI PO Prelims 2019
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Puzzle on Days Date & month for SBI PO Prelims 2019

SBI PO Prelims 2019 -Reasoning Puzzle on Days Date & Month. High Level Seating Arrangement for SBI PO Prelims. High Level Puzzle Questions For SBI PO Prelims 2019. High Level Puzzle Questions based on IBPS/SBI PO Exam. Puzzle for SBI PO Prelims Exam 2019. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Reasoning section. If you are preparing for SBI PO Prelims 2019  you will come across a section on Reasoning Ability Section. Here we are providing you with Reasoning quiz on “Reasoning Puzzle on Days Date & Month for SBI PO Prelims 2019”  for your daily practice.

This “Reasoning Puzzle on Days Date & Month for SBI PO Prelims 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO/Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

Puzzle & Seating Arrangement for SBI PO Prelims  | Set – 165


Directions:-(1-5) Read the following information carefully and answer the question given below-

P, Q, R, S, T, U, V and W are eight friends travelling by three different models of cars, viz. Limo, Kwid and WagonR. Each model of car is used by at least one female. The cars go to three places – Jammu, Katra and Kanatal. There are three days of travel – Monday, Tuesday and Wednesday. Each place is visited by at least one female. On each day at least one female travels. P and S travel to Jammu on the same day by the same model of car. U travels on Monday in Limo, but not to Kanatal. A person travelling to Kanatal uses Kwid on Monday. WagonR goes only to Katra and only on Tuesday. V travels to Katra in Limo on the day before the day on which P travels. T travels to Kanatal but she likes to travel in Limo. No male member travels in Wagon R. P travels on the same day on which Q travels. R travels to Katra on Wednesday in Kwid. W does not travel on Tuesday. No person travels to Jammu on Monday. S travels by the same model of car by which V travels. T and R travel on the same day.

1.Who among the following travel to Katra on Monday?

A. U and W
B. W and Q
C.  V and U 
D. Q and V
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C.  V and U

Explanation:

Days Person Car Place
Monday U Limo Katra
Monday V Limo Katra
Monday W Kwid Kanatal
Tuesday P Limo Jammu
Tuesday Q WagonR Katra
Tuesday S Limo Jammu
Wednesday R Kwid Katra
Wednesday T Limo Kanatal

2.How many persons are travelling to Jammu?

A. Two
B. Three
C. One
D. Can’t be determined
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Two

Days Person Car Place
Monday U Limo Katra
Monday V Limo Katra
Monday W Kwid Kanatal
Tuesday P Limo Jammu
Tuesday Q WagonR Katra
Tuesday S Limo Jammu
Wednesday R Kwid Katra
Wednesday T Limo Kanatal

Explanation:

3.Q travels in which of the following cars?

A. Either Limo or Kwid
B. WagonR
C. Limo
D. Kwid
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. WagonR

Days Person Car Place
Monday U Limo Katra
Monday V Limo Katra
Monday W Kwid Kanatal
Tuesday P Limo Jammu
Tuesday Q WagonR Katra
Tuesday S Limo Jammu
Wednesday R Kwid Katra
Wednesday T Limo Kanatal

Explanation:

4. Which of the following combinations is/are true?

A. W – Limo – Katra – Wednesday
B. T – Limo – Jammu – Monday
C. R – Kwid – Katra – Wednesday
D. P – WagonR – Jammu – Tuesday
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. R – Kwid – Katra – Wednesday

Days Person Car Place
Monday U Limo Katra
Monday V Limo Katra
Monday W Kwid Kanatal
Tuesday P Limo Jammu
Tuesday Q WagonR Katra
Tuesday S Limo Jammu
Wednesday R Kwid Katra
Wednesday T Limo Kanatal

Explanation:

5.Which of the following statements is/are true?

A. Q goes to Katra on Wednesday.
B. U travels in Limo to Kanatal.
C. S travels in Kwid on Tuesday.
D. V goes to Katra on Monday.
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. V goes to Katra on Monday.

Days Person Car Place
Monday U Limo Katra
Monday V Limo Katra
Monday W Kwid Kanatal
Tuesday P Limo Jammu
Tuesday Q WagonR Katra
Tuesday S Limo Jammu
Wednesday R Kwid Katra
Wednesday T Limo Kanatal

Explanation:

Directions:(6-10) Read the following information carefully and answer the question given below-

8 persons A, B, C, D, E, F, G and H are born on different dates in the month of January, April, July and December, not necessarily in the same order. Each one of them is born either on 12thor 23rd of the month.

A is born before G but on the same date. G is born in the month with even number of days. 3 persons are born between A and C. 2 persons are born between G and D. Number of persons born before B are twice the number of persons born before H. D is not born in January. E is born after F, who is born on the even date.

6. B is born on __.

A. 12th January
B. 12th April
C. 23rd July
D. 12th July
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 12th July

Explanation:

Month 12 23
January F A
April H G
July B C
December D E

7. C is born on __.

A. 12th January
B. 12th April
C. 23rd July
D. 12th December
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 23rd July

Explanation:

Month 12 23
January F A
April H G
July B C
December D E

8. F is born on __

A. 12th December
B. 23rd July
C. 12th April
D. 12th January
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 12th January

Explanation:

Month 12 23
January F A
April H G
July B C
December D E

9. Who is born on 12th December?

A. A
B. C
C. D
D. E
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. D

Explanation:

Month 12 23
January F A
April H G
July B C
December D E

10.Who is born in the same month as that of H?

A. A
B. G
C. D
D. F
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. G

Explanation:

Month 12 23
January F A
April H G
July B C
December D E

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Download New Pattern Puzzle and Seating Arrangement Books PDF

A Complete Book on 500 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions | Download PDF A Complete Book on 300 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement in Hindi | Download PDF
200+ New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions (English)| Download PDF Reasoning Ability Booster – 150 New Pattern Machine Input Output Questions & Answer Practice Book