Quadratic Equation Questions
Quadratic Equation Questions
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Quadratic Equation Questions

Hello Aspirants, As we all know that Quadratic Equation Questions is a important part of quantitative aptitude section for every competitive exams.Different kind of Quadratic Equation Questions asked in every competitative exam.So here, In this article we will provide Quadratic Equation Quiz.These Quadratic Equation Questions are important for Bank, SSC, SEBI, NABARD, RBI, LIC, and Other state exams. You can attempt these questions & boost your preparation for your examination.

In the Banking exams Quadratic Equation Questions asked in the Prelims as well as Mains exam.There are 5 Quadratic Equation Questions asked in the Prelims exam (Bank).You want to score more in the Quadratic Equation section then you should practice more and more Quadratic Equation.

Quadratic Equation Questions Quiz -12


Directions (1-10) In the following questions two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and choose the correct option.

1. I. x2 -29x +208 = 0

II. y2 -22y +85 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – E. x = y or relationship cannot be established

Explanation:

From equation I:

x2 -29x +208 = (x -13)(x -16)= 0

=> x = 13, 16

From equation II:

y2 -22y +85 = (y -5)(y -17) = 0

=> y = 5, 17

X = 13 X = 16
Y = 5 x > y x > y
Y = 17 x < y x < y

So, relationship cannot be established between x and y

2. I. x2 +18x +80 = 0

II. 10y2 +29y -72 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – A. x < y

Explanation:

From equation I:

x2 +18x +80 = (x + 8)(x + 10)= 0

=> x = -8, -10

From equation II:

10y2 +29y -72 = (5y -8)(2y + 9) = 0

=> y = 8/5, -9/2

X = -8 X = -10
Y = 8/5 x < y x < y
Y = -9/2 x < y x < y

So, x < y

3. I. x2 +21x -22 = 0

II. y2 -21y +20 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – C. x ≤ y

Explanation:

From equation I:

x2 +21x -22 = (x + 22)(x -1)= 0

=> x = -22, 1

From equation II:

y2 -21y +20 = (y -20)(y -1) = 0

=> y = 20, 1

X = -22 X = 1
Y = 20 x < y x < y
Y = 1 x < y x = y

So, x ≤ y

4. I. x2 +25x +66 = 0

II. y2 -5y -14 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – A. x < y

Explanation:

From equation I:

x2 +25x +66 = (x + 22)(x + 3)= 0

=> x = -22, -3

From equation II:

y2 -5y -14 = (y -7)(y + 2) = 0

=> y = 7, -2

X = -22 X = -3
Y = 7 x < y x < y
Y = -2 x < y x < y

So, x < y

5. I. x2 -49 = 0

II. y2 -27y +152 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – A. x < y

Explanation:

From equation I:

x2 -49 = (x -7)(x + 7)= 0

=> x = 7, -7

From equation II:

y2 -27y +152 = (y -8)(y -19) = 0

=> y = 8, 19

X = 7 X = -7
Y = 8 x < y x < y
Y = 19 x < y x < y

So, x < y

6. I. x2 -10x +9 = 0

II. y2 +7y -8 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – D. x ≥ y

Explanation:

From equation I:

x2 -10x +9 = (x -9)(x -1)= 0

=> x = 9, 1

From equation II:

y2 +7y -8 = (y -1)(y + 8) = 0

=> y = 1, -8

X = 9 X = 1
Y = 1 x > y x = y
Y = -8 x > y x > y

So, x ≥ y

7. I. x2 +11x -102 = 0

II. y2 +40y +399 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – B. x > y

Explanation:

From equation I:

x2 +11x -102 = (x + 17)(x -6)= 0

=> x = -17, 6

From equation II:

y2 +40y +399 = (y + 19)(y + 21) = 0

=> y = -19, -21

X = -17 X = 6
Y = -19 x > y x > y
Y = -21 x > y x > y

So, x > y

8. I. x2 +19x +34 = 0

II. y2 +23y -24 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – E. x = y or relationship cannot be established

Explanation:

From equation I:

x2 +19x +34 = (x + 17)(x + 2)= 0

=> x = -17, -2

From equation II:

y2 +23y -24 = (y -1)(y + 24) = 0

=> y = 1, -24

X = -17 X = -2
Y = 1 x < y x < y
Y = -24 x > y x > y

So, relationship cannot be established between x and y

9. I. x2 -32x +252 = 0

II. y2 -7y +12 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer – B. x > y

Explanation:

From equation I:

x2 -32x +252 = (x -18)(x -14)= 0

=> x = 18, 14

From equation II:

y2 -7y +12 = (y -4)(y -3) = 0

=> y = 4, 3

X = 18 X = 14
Y = 4 x > y x > y
Y = 3 x > y x > y

So, x > y

10. I. x2 -6x -27 = 0

II. y2 +39y +368 = 0

A. x < y
B. x > y
C. x ≤ y
D. x ≥ y
E. x = y or relationship cannot be established

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. x > y

Explanation:

From equation I:

x2 -6x -27 = (x -9)(x + 3)= 0

=> x = 9, -3

From equation II:

y2 +39y +368 = (y + 16)(y + 23) = 0

=> y = -16, -23

X = 9 X = -3
Y = -16 x > y x > y
Y = -23 x > y x > y

So, x > y

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co