New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019
New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Puzzle & Seating Arrangement for LIC AAO Prelims 2019

New Pattern Puzzle for LIC AAO Prelims 2019. High Level Puzzle & Seating Arrangement. High Level Puzzle Questions For LIC AAO Prelims 2019. High Level Puzzle Questions based on IBPS/SBI PO Exam. Puzzle for LIC AAO Prelims Exam 2019. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Reasoning section. If you are preparing for LIC AAO Prelims 2019  you will come across a section on Reasoning Ability Section. Here we are providing you with Reasoning quiz on “Puzzle & Seating Arrangement for LIC AAO Prelims 2019”  for your daily practice.

This “Puzzle & Seating Arrangement for LIC AAO Prelims” is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO/Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

High Level Puzzle & Seating Arrangement | Set – 164


Directions:(1-5) Read the following information carefully and answer the question given below-

There are seven Indian persons namely, Sakil, Umesh, Vipul, Waresa, Xavier, Yashi and Zara, who went to different countries on 23rd of different months among- January, March, June, August and November of same year. Not more than two persons went in the same month. At least one person went in each of the given months.

  • Sakil went three months after Waresa, and both of them went to Australia.
  • Zara, who went to China, went two months before the person who went to Japan.
  • Vipul and Xavier went to their respective countries in the same month.
  • Yashi, who doesn’t go in June, went after Umesh, who went to Russia.
  • One of the persons who went to China and Australia went in January.

1. Who among the following went in January?

A.  Sakil
B.  Waresa
C.  Xavier
D.  Yashi
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – C.  Xavier

Explanation:

Person Country Month
Vipul/Xavier Australia January
Xavier/Vipul China January
Umesh Russia March
Zara China June
Yashi Japan August
Waresa Australia August
Sakil Australia November

2. Who among the following went to China?

A. Xavier
B. Vipul
C. Umesh
D. Either (a) or (b)
E. Either (b) or (c)

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Either (a) or (b)

Explanation:

Person Country Month
Vipul/Xavier Australia January
Xavier/Vipul China January
Umesh Russia March
Zara China June
Yashi Japan August
Waresa Australia August
Sakil Australia November

3. How many persons went after Umesh?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Four

Explanation:

Person Country Month
Vipul/Xavier Australia January
Xavier/Vipul China January
Umesh Russia March
Zara China June
Yashi Japan August
Waresa Australia August
Sakil Australia November

4. Who among the following went to Japan?

A. Vipul
B. Yashi
C. Xavier
D. Waresa
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Yashi

Explanation:

Person Country Month
Vipul/Xavier Australia January
Xavier/Vipul China January
Umesh Russia March
Zara China June
Yashi Japan August
Waresa Australia August
Sakil Australia November

5. Who among the following went in August?

A.  Sakil
B.  Waresa
C.  Xavier
D. Umesh
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – B.  Waresa

Explanation:

Person Country Month
Vipul/Xavier Australia January
Xavier/Vipul China January
Umesh Russia March
Zara China June
Yashi Japan August
Waresa Australia August
Sakil Australia November

Directions:(6-10) Read the following information carefully and answer the question given below-

There are 10 cars (L, M, N, O, P, Q, R, S, T and U) which are parked in two parallel rows. Five of them are parked in row 1 and are facing in south direction. Remaining five cars are parked in row 2 and are facing in north direction. Cars parked in two rows are facing each other. These cars belong to different states among- Kerala, Uttarakhand, Gujarat, Punjab, Rajasthan and Haryana. Not more than two cars belong to the same state. Here, left and right ends are considered according to the directions of the respective rows.

  • Car Q, which is facing M, is parked second to the left of P.
  • Car M and Q belong to the same state.
  • Car T, which belongs to Uttarakhand, is parked third to the right of R, which belongs to Rajasthan.
  • Car U, which belongs to Kerala, is immediate neighbor of Q and is facing the car which belongs to Punjab.
  • Cars parked at both ends of row 2 belong to Haryana.
  • Both cars O and N, which is parked to the immediate right of S, belong to the same state.
  • Car S doesn’t belong to Punjab.
  • Car L belongs to Kerala.

6. Which among the following cars is parked at right end of row 2?

A.  P
B.  L
C.  R
D.  S
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – A.  P

Explanation:

1.L (Kerala) 2. T (Uttarakhand) 3. M (Gujarat) 4. O (Punjab) 5. R (Rajasthan)
6. S (Haryana) 7. N (Punjab) 8. Q (Gujarat) 9. U (Kerala) 10. P (Haryana)

7. Which of the following cars is parked two places away from car U?

A.  T
B.  N
C.  L
D.  S
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – B.  N

Explanation:

1.L (Kerala) 2. T (Uttarakhand) 3. M (Gujarat) 4. O (Punjab) 5. R (Rajasthan)
6. S (Haryana) 7. N (Punjab) 8. Q (Gujarat) 9. U (Kerala) 10. P (Haryana)

8. Car O belongs to which of the following states?

A. Haryana
B. Gujarat
C. Kerala
D. Punjab
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Punjab

Explanation:

1.L (Kerala) 2. T (Uttarakhand) 3. M (Gujarat) 4. O (Punjab) 5. R (Rajasthan)
6. S (Haryana) 7. N (Punjab) 8. Q (Gujarat) 9. U (Kerala) 10. P (Haryana)

9. Which among the following cars belongs to Gujarat?

A.  O
B.  P
C.  M
D.  S
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – C.  M

Explanation:

1.L (Kerala) 2. T (Uttarakhand) 3. M (Gujarat) 4. O (Punjab) 5. R (Rajasthan)
6. S (Haryana) 7. N (Punjab) 8. Q (Gujarat) 9. U (Kerala) 10. P (Haryana)

10. Car which is parked three places away from car P belongs to which of the following states?

A. Haryana
B. Punjab
C. Kerala
D. Gujarat
E.  Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. Punjab

Explanation:

1.L (Kerala) 2. T (Uttarakhand) 3. M (Gujarat) 4. O (Punjab) 5. R (Rajasthan)
6. S (Haryana) 7. N (Punjab) 8. Q (Gujarat) 9. U (Kerala) 10. P (Haryana)

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Download New Pattern Puzzle and Seating Arrangement Books PDF

A Complete Book on 500 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions | Download PDF A Complete Book on 300 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement in Hindi | Download PDF
200+ New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions (English)| Download PDF Reasoning Ability Booster – 150 New Pattern Machine Input Output Questions & Answer Practice Book