New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019 | Set – 162

New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019
New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019

New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims

New Pattern Puzzle for LIC AAO Prelims 2019. High Level Seating Arrangement for LIC AAO Prelims. High Level Puzzle Questions For LIC AAO Prelims 2019. High Level Puzzle Questions based on IBPS/SBI PO Exam. Puzzle for LIC AAO Prelims Exam 2019. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Reasoning section. If you are preparing for LIC AO Prelims 2019  you will come across a section on Reasoning Ability Section. Here we are providing you with Reasoning quiz on “New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims”  for your daily practice.

This “New Pattern Reasoning Puzzle for LIC AAO Prelims 2019” is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO/Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

High Level Puzzle & Seating Arrangement | Set – 162


Directions:(1-5)Read the following information carefully and answer the question given below-

Eight friends A, B, C, D, E, F, G, and H are seated around a circular table among them 5 are facing to the centre and rest are facing opposite to the centre (not necessarily in the same order).

A sits second to the left of C. B is not an immediate neighbour of both C and A. One of the immediate neighbours of C faces opposite direction of C. H sits third to the left of A. F sits second to the left of H. D is not an immediate neighbour of B. G sits third to the left of D. E and B face the same direction as D faces. B doesn’t sit opposite to both C and A.

1. Who among the following sits immediate left of C?

A  A
B  B
C  D
D  E
E  F

Show Correct Answers

Correct Answer – E. F

Explanation:

2.What is the position of H with respect to F when in counted anticlockwise direction from F?

A Immediate right
B Second to the right
C Immediate left
D Second to the left
E Third to the left

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Second to the left

Explanation:

3.C is facing in which direction?

A Outside the centre
B Inside the centre
C Same as G faces
D Both (B) and (C)
E Same as F faces

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Inside the centre

Explanation:

4.Who among the following sits exactly between B and D?

A  A
B  C
C  H
D  G
E  E

Show Correct Answers

Correct Answer – E. E

Explanation:

5.Who among the following sits second to right of G?

A  A
B  C
C  E
D  F
E  H

Show Correct Answers

Correct Answer – B. C

Explanation:

Directions:(6-10)Read the following information carefully and answer the question given below-

Eight friends i.e. J, K, L, M, A, B, C and D are going for admission in a coaching institute in the different month of the same year viz. March, April, June and August. In each month, they are going coaching for the admission either on 14th or 23rd of the month. Not more than two candidates have been taken admission in the same month.
A’s enrolled on 14th of the month which has only 30 days. Only three candidates have to enroll between A and C. J and C enrolled neither on the same day nor in the same month. J does not enroll in the month of April. Only two candidates have enrolled dates between J’s and M’s. B’ and M’s enroll dates are same but in different months. K has enrolled on one of the days before B enrolled. Only one person is enrolling between K and L. Less than four candidates have to enroll between L’s and D’s enroll dates.

6.How many students enrolled between K and A?

A  None
B  One
C  Two
D  Three
E  More than three

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Two

Explanation:

7. Who among the following enrolled at last ?

A A
B J
C K
D B
E D

Show Correct Answers

Correct Answer – E. D

Explanation:

8.In which of the following day/month J enrolled?

A 23rd June
B 10th April
C 23rd April
D 10th August
E None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 23rd June

Explanation:

9.How many students enrolled before A?

A None
B One
C Two
D Three
E More than three

Show Correct Answers

Correct Answer – E. More than three

Explanation:

10 Who among the following enrolled on 23rd April?

A K
B L
C M
D N
E None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. L

Explanation:

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Download New Pattern Puzzle and Seating Arrangement Books PDF

A Complete Book on 300 New Pattern Puzzle & Seating Arrangement in Hindi | Download PDF 200+ New Pattern Puzzle & Seating Arrangement Questions (English)| Download PDF

Reasoning Ability Booster – 150 New Pattern Machine Input Output Questions & Answer Practice Book

Attempt Free 1500+ Puzzle & Seating Arrangement Questions – Click Here


20+ CWC Previous Year Question Papers PDF for GMT Trainee, Jr. Superintendent & Technical Assistant : Download Free PDF Now

CWC Previous Year Question Papers PDF for GMT Trainee, Jr. Superintendent & Technical Assistant: Download Free PDF Now
CWC Previous Year Question Papers PDF for GMT Trainee, Jr. Superintendent & Technical Assistant: Download Free PDF Now

Print Friendly, PDF & Email