Fill In The Blanks (Fillers) Questions for Banking & Insurance Exams
Fill In The Blanks (Fillers) Questions for Banking & Insurance Exams
SBI PO Free Mock Test 2022

English Double Fillers Questions

New Pattern Fillers Quiz  for Banking & Insurance Exams.  If you are preparing for upcoming SBI PO/Clerk, RBI Assitant Mains, LIC AAO, SEBI Grade A and others exam, you will come across a section on the English language Section. Here we are providing you New Pattern Double Fillers Questions for Banking & Insurance Exams, based on the latest pattern of your daily practice.

New Pattern Double Fillers Questions will help you learn concepts on important topics in English Section. This “New Pattern Double Fillers Questions” is also important for other banking exams such as SBI Clerk, IDBI Executive and Syndicate PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO, SEBI, NABARD, RBI and other competitive exams.

New Pattern Double Fillers Questions | Set-1


Directions:(1-5) In each of the following sentence there are three blank spaces. Below each sentence there are five options and each option consists of three words which can be filled up in the blanks in the sentence to make the sentence grammatically correct.

1.The improvement in rainfall has _________ both in the CSO’s projection for the ‘agriculture, forestry and fishing’ sector, which is __________ to expand 4.1 per cent this fiscal compared with the previous period’s 1.2 per cent, and in rabi sowing data from the ________ of Agriculture. 

A. Predicted, estimated, area
B. Manifested, estimated, ministry
C. Cleared, reckoned, department
D. Demonstrated, rated, section
E. Displayed, estimated, branch

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Manifested, estimated, ministry 

2. If farmers __________ can tide over the acute cash shortage resulting from demonetisation and ensure that the sowing __________ to strong growth in output, we could see rural consumption provide some ___________ from the slowdown. 

A. All over, results, shielding
B. Public, converts, mitigating
C. Social, changes, absorbing
D. Group, translates, decrease
E. Countrywide, translates, cushioning
 

Show Correct Answers

Correct Answer – E. Countrywide, translates, cushioning

3. ________ design in India is the preserve of State governments and local bodies, which have __________spectacularly to provide a safe, comfortable and ________ experience for walkers.

A. Rural, flopped, reachable
B. Civil, declined, available
C. Urban, failed, accessible
D. Downtown, flopped, obtainable
E. Urban, fall, easy
 

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Urban, failed, accessible

4. The ________ of such a levy is evident from a ________ by Transport for London in 2014-15, that found the British capital losing £5.5 billion a year in financial costs ________ from congestion. 

A. Importance, study, arising
B. Attention, research, appearing
C. Effect, subject, originating
D. Accent, study, set in
E. Importance, research, deriving

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Importance, study, arising

5. A ________ study from the Pew Research Center found that _________ two-thirds of Americans felt ‘fake news’ had caused a “great deal of confusion” over current ________.

A. Newborn, almost, topic
B. Recent, approximately, affairs
C. Latter, relatively, case
D. Modern, about, interest
E. New, roughly, situation

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Recent, approximately, affairs

Directions:(6-10) In each of the following sentence there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct. 

6. The recently………………Olympic games experienced some unhealthy practices……………..to by a few athletes. 

A. concluded, resorted
B. finished, preferred
C. held, exhibited
D. over, adhered
E. closed, devoured

Show Correct Answers

Correct Answer – A. concluded, resorted 

Explanation:

The correct use is ‘concluded, resorted’ where ‘concluded’ means bring or come to an end and ‘resorted’ means turn to and adopt (a course of action, especially an extreme or undesirable one) so as to resolve a difficult situation.

7. If criminals are…………….to join electoral fray,………………is likely to increase.

A. compelled, brotherhood
B. encouraged, harmony
C. allowed, extortion
D. deterred, corruption
E. invited, voting
 

Show Correct Answers

Correct Answer – C. allowed, extortion 

The correct use is ‘allowed, extortion’ where ‘extortion’ means the practice of obtaining something, especially money, through force or threats.

8. Though the country has……………free medical service for the poor, it is……………

A. stopped, unaffordable
B. rendered, essential
C. maintained, admirable
D. favoured, appreciable
E. instituted, inadequate
 

Show Correct Answers

Correct Answer – E. instituted, inadequate

The correct use is ‘instituted, inadequate’ where ‘instituted’ means to introduce or establish (a scheme, undertaking, or policy) and ‘inadequate’ means insufficient for a purpose.

9. Germany had been a nation………………in one country of numerous states which had a common language and…………………

A. assembled, dialect
B. assimilated, script
C. embedded, civilization
D. united, traditions
E. formed, code
 

Show Correct Answers

Correct Answer – E. formed, code

The correct use is ‘formed, code’.

10. Public announcements of……………by the Government is considered as…………….of code of conduct during the pre-elections period.

A. freebies, appeasement
B. favours, violation
C. policies, honour
D. provisions, imposition
E. manifestos, breaches

Show Correct Answers

Correct Answer  – B. favours, violation

The correct use is ‘favours, violation’.

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

A Complete Book of Current Banking & Financial Awareness 2020 (Theory+MCQ) – Download 2000+ MCQ with Detailed Solutions

Best Book of Current Banking & Financial Awareness 2020
Best Book of Current Banking & Financial Awareness 2020