Missing Number Series Questions for SBI PO Prelims 2019
Missing Number Series Questions for SBI PO Prelims 2019

Number Series Questions for SBI PO Prelims 2019

Missing Number Series Questions. Moderate Number Series Questions for SBI PO Prelims 2019. Number Series Questions PDF. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quant section. If you are preparing for SBI PO,LIC AAO Prelims exam, you will come across a section on Quantitative Aptitude. Here we are providing you with “Missing Number Series Questions for SBI PO Prelims 2019″ pattern for your daily practice.

This “Missing Number Series Questions for SBI PO Prelims” will help you learn concepts on important topics in Quant Section. This Quant subject quiz based on Number Series for SBI PO & LIC AAO 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO,Canara Bank and other competitive exams.

Missing Number Series Questions | Set 38


1. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

811, 819, 891, 963, 1125, ?
A. 1105
B. 1125
C. 1135
D. 1169
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 1135

Explanation:

The series adds the product of the digits to the previous number:

811 + 8 = 819

819 + 72 = 891

891 + 72 = 963

963 + 162 = 1125

1125 + 10 = 1135

2. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

245, 384, 567, 800, 1089, ?

A. 1440
B. 1390
C. 1140
D. 1390
E. 1460

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 1440

Explanation:

72 x 5 = 245

82 x 6 = 384

92 x 7 = 567

102 x 8 = 800

112 x 9 = 1089

122 x 10 = 1440

3. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

2755, 2629, 2479, 2303, 2099, ?

A. 1823
B. 1815
C. 1847
D. 1865
E. 1875

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 1865

Explanation:

?+ 29% × 500 – 115 = 9% of 400 + 523

2755 – 9 x 14 = 2629

2629 – 10 x 15 = 2479

2479 – 11 x 16 = 2303

2303 – 12 x 17 = 2099

2099 – 13 x 18 = 1865

4. What will come in place of the question mark (?) in the following questions?

29, 45, -80, -44, -387, ?
A. -363
B. -323
C. -373
D. -313
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. -323

Explanation:

29 + 42 = 45

45 – 53 = -80

-80 + 62 = -44

-44 – 73 = -387

-387 + 82 = -323

5. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

633, 583, 535, 489, 445, ?

A. 417
B. 412
C. 403
D. 409
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 403

Explanation:

252 + 8 = 633

242 + 7 = 583

232 + 6 = 535

222 + 5 = 489

212 + 4 = 445

202 + 3 = 403

6. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

23, 55, 136, 200, ?, 231

A. 230
B. 229
C. 227
D. 225
E. 223

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 225

Explanation:

23 + 25 = 55

55 + 34 = 136

136 + 43 = 200

200 + 52 = 225

225 + 61 = 231

7. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

8, 15, ?, 71, 120, 183
A. 41
B. 39
C. 36
D. 25
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 36

Explanation:

8 + 7 × 1 = 15

15 + 7 × 3 = 36

36 + 7 × 5 = 71

71 + 7 × 7 = 120

120 + 7 × 9 = 183

8. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

11, 22, ?, 74, 115, 166

A. 57
B. 47
C. 43
D. 60
E. 33

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 43

Explanation:

11 + 11 = 22

22 + 21 = 43

43 + 31 = 74

74 + 41 = 115

115 + 51 = 166

9. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

12, 25, ?, 61, 84, 113

A. 46
B. 42
C. 39
D. 56
E. 65

Show Correct Answers

Correct Answer – B. 42

Explanation:

12 + 13 = 25

25 + 17 = 42

42 + 19 = 61

61 + 23 = 84

84 + 29 = 113

10. What should come in place of question mark (?) in the following questions?

58, 59, 57, 63, 39, ?

A. 159
B. 167
C. 196
D. 172
E. 85

Show Correct Answers

Correct Answer  – A. 159

Explanation:

58 + 1! = 59

59 – 2! = 57

57 + 3! = 63

63 – 4! = 39

39 + 5! = 159

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

High Level Quant & Data Interpretation PDF for Bank Exams

A Complete Book on Data Interpretation and Analysis For LIC AAO & SBI PO 2019 | Download PDF

Books Name Download Link
A Complete Book on Data Interpretation and Analysis for LIC AAO & SBI PO 2019 (500+ High Level DI Question with new pattern)
Click Here
Data Interpretation PDF for SBI PO Prelims 2019 – Based on SBI PO/Clerk Exams 2019 Click Here
Quantitative Aptitude E-Book for Banking, SSC and Insurance Exams Click Here
300 High Level Data Interpretation (DI) Questions & Answers PDF – Download Here Click Here
हाई लेवल डाटा इंटरप्रिटेशन प्रैक्टिस वर्कबुक (नवीनतम पैटर्न पर आधारित ) Click Here
100 High Level Data Interpretation Questions & Answers PDF (English)- Download Here Click Here
Print Friendly, PDF & Email