Line Graph and Tabular Data Interpretation
Data Interpretation for IBPS Clerk Mains 2018. Line Graph and Tabular Data Interpretation Questions. Line Graph and Tabular Data Interpretation For IBPS Clerk Mains 2018. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quantitative Aptitude section. If you are preparing for upcoming IBPS Clerk Mains 2018, you will come across a section on Data Interpretation Section. Here we are providing you with “Line Graph and Tabular Data Interpretation” For IBPS Clerk Prelims/Canara Bank PO based on the latest pattern of your daily practice.
This “Line Graph and Tabular Data Interpretation For IBPS Clerk Mains 2018” is also important for other banking exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.
Line Graph and Tabular Data Interpretation Quiz  Set – 98
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
Help: Share this quiz to your Friends & FB Groups.
All the Best !!!
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Average score 

Your score 

Categories
 Not categorized 0%
Pos.  Name  Entered on  Points  Result 

Table is loading  
No data available  
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
Directions:(15) Answer the questions based on the information given below.
The line graph given below shows the time taken by seven friends to complete the given respective percentage of the same work i.e. A alone can complete 30% of the work in 15 days.
In how many days the work gets completed if A and D worked on alternate days, starting with D?
Correct
C. 58(2/5) days
Incorrect
C. 58(2/5) days

Question 2 of 10
2. Question
The line graph given below shows the time taken by seven friends to complete the given respective percentage of the same work i.e. A alone can complete 30% of the work in 15 days.
B, F and G started working together but after 8 days F left the job and the remaining work is done by B and G together. In overall how many days does the work get completed?
Correct
B. 36 days
Time taken by B alone to complete the whole work = 48 ÷ 0.75 = 64 days
Time taken by F alone to complete the whole work = 48 ÷ 0.375 = 128 days
Time taken by G alone to complete the whole work = 12 ÷ 0.125 = 96 days
Let the total work = 384 units (LCM of 64, 96 and 128)
Amount of work done by B in one day = 384 ÷ 64 = 6 units
Amount of work done by F in one day = 384 ÷ 128 = 3 units
Amount of work done by G in one day = 384 ÷ 96 = 4 units
Amount of work done by B, F and G in 8 days = (6 + 3 + 4) × 8 = 104 units
Remaining work = 384 – 104 = 280 units
Time taken by B and G to complete the remaining work = 280 ÷ (6 + 4) = 28 days
So total time taken to complete the work = 28 + 8 = 36 days
Incorrect
B. 36 days
Time taken by B alone to complete the whole work = 48 ÷ 0.75 = 64 days
Time taken by F alone to complete the whole work = 48 ÷ 0.375 = 128 days
Time taken by G alone to complete the whole work = 12 ÷ 0.125 = 96 days
Let the total work = 384 units (LCM of 64, 96 and 128)
Amount of work done by B in one day = 384 ÷ 64 = 6 units
Amount of work done by F in one day = 384 ÷ 128 = 3 units
Amount of work done by G in one day = 384 ÷ 96 = 4 units
Amount of work done by B, F and G in 8 days = (6 + 3 + 4) × 8 = 104 units
Remaining work = 384 – 104 = 280 units
Time taken by B and G to complete the remaining work = 280 ÷ (6 + 4) = 28 days
So total time taken to complete the work = 28 + 8 = 36 days

Question 3 of 10
3. Question
The line graph given below shows the time taken by seven friends to complete the given respective percentage of the same work i.e. A alone can complete 30% of the work in 15 days.
C is 25% less efficient than Rajan and Pankaj is 25% more efficient than D. Pankaj and Rajan started working together but after 11 days Pankaj left the job and the remaining work is done by Rajan alone. In overall how many days the work is completed.
Correct
D. 31(19/56) days
Incorrect
D. 31(19/56) days

Question 4 of 10
4. Question
The line graph given below shows the time taken by seven friends to complete the given respective percentage of the same work i.e. A alone can complete 30% of the work in 15 days.
B and C started working together but after 8 days B is replaced by G. Now, after 12 more days, C is also replaced by F. For how many days F and G worked together till the work got completed?
Correct
A. 20(4/91) days
Incorrect
A. 20(4/91) days

Question 5 of 10
5. Question
The line graph given below shows the time taken by seven friends to complete the given respective percentage of the same work i.e. A alone can complete 30% of the work in 15 days.
What is the time taken by B, C, E and F to complete the work when they are working together?
Correct
C. 17(577/847) days
Incorrect
C. 17(577/847) days

Question 6 of 10
6. Question
Directions:(610) Answer the questions based on the information given below.
The table given below shows the amount of money invested by five different friends in two different schemes for the same period of time but at given respective rate of interests.
Total amount invested (Rs.)
Ratio of amount in
Scheme A:Scheme B
Time period of investment (years)
Rate of interest in scheme A
Rate of interest in scheme B
Rahul
56,000
3:4
5
15%
11%
Ramesh
61,000
2:3
2
8%
12%
Rajan
72,000
5:3
3
10%
7%
Rohan
69,000
7:3
2
12%
15%
Ritesh
63,000
4:5
3
13%
10%
What is the total interest earned by Rajan from scheme A and B together if scheme A offers compound interest and scheme B offers simple interest?
Correct
B. Rs. 20,565
Amount invested by Rajan in scheme A = 72000 ÷ 8 × 5 = Rs. 45,000
Amount invested by Rajan in scheme B = 72000 ÷ 8 × 3 = Rs. 27,000
Interest earned by Rajan from scheme A = 45000 × {(1 + 0.10)^{3} – 1} = Rs. 14,895
Interest earned by Rajan from scheme B = 27000 × 3 × 0.07 = Rs. 5,670
Total interest earned by Rajan = 14895 + 5670 = Rs. 20,565
Incorrect
B. Rs. 20,565
Amount invested by Rajan in scheme A = 72000 ÷ 8 × 5 = Rs. 45,000
Amount invested by Rajan in scheme B = 72000 ÷ 8 × 3 = Rs. 27,000
Interest earned by Rajan from scheme A = 45000 × {(1 + 0.10)^{3} – 1} = Rs. 14,895
Interest earned by Rajan from scheme B = 27000 × 3 × 0.07 = Rs. 5,670
Total interest earned by Rajan = 14895 + 5670 = Rs. 20,565

Question 7 of 10
7. Question
The table given below shows the amount of money invested by five different friends in two different schemes for the same period of time but at given respective rate of interests.
Total amount invested (Rs.)
Ratio of amount in
Scheme A:Scheme B
Time period of investment (years)
Rate of interest in scheme A
Rate of interest in scheme B
Rahul
56,000
3:4
5
15%
11%
Ramesh
61,000
2:3
2
8%
12%
Rajan
72,000
5:3
3
10%
7%
Rohan
69,000
7:3
2
12%
15%
Ritesh
63,000
4:5
3
13%
10%
If it is said that scheme A offers simple interest then what is the difference between the interest earned by Rahul from Scheme A and the interest earned by Ritesh from scheme A?
Correct
D. Rs. 7,080
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Amount invested by Ritesh in scheme A = 63000 ÷ 9 × 4 = Rs. 28,000
Interest earned by Ritesh from scheme A = 28000 × 3 × 0.13 = Rs. 10,920
Desired difference = 18000 – 10920 = Rs. 7,080
Incorrect
D. Rs. 7,080
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Amount invested by Ritesh in scheme A = 63000 ÷ 9 × 4 = Rs. 28,000
Interest earned by Ritesh from scheme A = 28000 × 3 × 0.13 = Rs. 10,920
Desired difference = 18000 – 10920 = Rs. 7,080

Question 8 of 10
8. Question
The table given below shows the amount of money invested by five different friends in two different schemes for the same period of time but at given respective rate of interests.
Total amount invested (Rs.)
Ratio of amount in
Scheme A:Scheme B
Time period of investment (years)
Rate of interest in scheme A
Rate of interest in scheme B
Rahul
56,000
3:4
5
15%
11%
Ramesh
61,000
2:3
2
8%
12%
Rajan
72,000
5:3
3
10%
7%
Rohan
69,000
7:3
2
12%
15%
Ritesh
63,000
4:5
3
13%
10%
What is the ratio of the interest earned by Rajan from scheme B to the interest earned by Rahul from scheme A? Both the schemes offer simple interests.
Correct
C. 63:200
Amount invested by Rajan in scheme B = 72000 ÷ 8 × 3 = Rs. 27,000
Interest earned by Rajan from scheme B = 27000 × 3 × 0.07 = Rs. 5,670
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Desired ratio = 5670:18000 = 63: 200
Incorrect
C. 63:200
Amount invested by Rajan in scheme B = 72000 ÷ 8 × 3 = Rs. 27,000
Interest earned by Rajan from scheme B = 27000 × 3 × 0.07 = Rs. 5,670
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Desired ratio = 5670:18000 = 63: 200

Question 9 of 10
9. Question
The table given below shows the amount of money invested by five different friends in two different schemes for the same period of time but at given respective rate of interests.
Total amount invested (Rs.)
Ratio of amount in
Scheme A:Scheme B
Time period of investment (years)
Rate of interest in scheme A
Rate of interest in scheme B
Rahul
56,000
3:4
5
15%
11%
Ramesh
61,000
2:3
2
8%
12%
Rajan
72,000
5:3
3
10%
7%
Rohan
69,000
7:3
2
12%
15%
Ritesh
63,000
4:5
3
13%
10%
What is the difference between the total interests earned by Ramesh from both the schemes together and total interest earned by Rohan from both the schemes together? Both the schemes A and B, offers compound interest.
Correct
A. Rs. 5,592.07
Amount invested by Ramesh in scheme A = 61000 ÷ 5 × 2 = Rs. 24,400
Amount invested by Ramesh in scheme B = 61000 ÷ 5 × 3 = Rs. 36,600
Interest earned by Ramesh from scheme A = 24400 × {(1 + 0.08)^{2} – 1} = Rs. 4,060.16
Interest earned by Ramesh from scheme B = 36600 × {(1 + 0.12)^{2} – 1} = Rs. 9,311.04
Total interest earned by Ramesh = 4060.16 + 9311.04 = Rs. 13,371.20
Amount invested by Rohan in scheme A = 69000 ÷ 10 × 7 = Rs. 48,300
Amount invested by Rohan in scheme B = 69000 ÷ 10 × 3 = Rs. 20,700
Interest earned by Rohan from scheme A = 48300 × {(1 + 0.12)^{2} – 1} = Rs. 12,287.52
Interest earned by Rohan from scheme B = 20700 × {(1 + 0.15)^{2} – 1} = Rs. 6,675.75
Total interest earned by Rohan = 12287.52 + 6675.75 = Rs. 18,963.27
Desired difference = 18963.27 – 13371.20 = Rs. 5,592.07
Incorrect
A. Rs. 5,592.07
Amount invested by Ramesh in scheme A = 61000 ÷ 5 × 2 = Rs. 24,400
Amount invested by Ramesh in scheme B = 61000 ÷ 5 × 3 = Rs. 36,600
Interest earned by Ramesh from scheme A = 24400 × {(1 + 0.08)^{2} – 1} = Rs. 4,060.16
Interest earned by Ramesh from scheme B = 36600 × {(1 + 0.12)^{2} – 1} = Rs. 9,311.04
Total interest earned by Ramesh = 4060.16 + 9311.04 = Rs. 13,371.20
Amount invested by Rohan in scheme A = 69000 ÷ 10 × 7 = Rs. 48,300
Amount invested by Rohan in scheme B = 69000 ÷ 10 × 3 = Rs. 20,700
Interest earned by Rohan from scheme A = 48300 × {(1 + 0.12)^{2} – 1} = Rs. 12,287.52
Interest earned by Rohan from scheme B = 20700 × {(1 + 0.15)^{2} – 1} = Rs. 6,675.75
Total interest earned by Rohan = 12287.52 + 6675.75 = Rs. 18,963.27
Desired difference = 18963.27 – 13371.20 = Rs. 5,592.07

Question 10 of 10
10. Question
The table given below shows the amount of money invested by five different friends in two different schemes for the same period of time but at given respective rate of interests.
Total amount invested (Rs.)
Ratio of amount in
Scheme A:Scheme B
Time period of investment (years)
Rate of interest in scheme A
Rate of interest in scheme B
Rahul
56,000
3:4
5
15%
11%
Ramesh
61,000
2:3
2
8%
12%
Rajan
72,000
5:3
3
10%
7%
Rohan
69,000
7:3
2
12%
15%
Ritesh
63,000
4:5
3
13%
10%
If scheme A offers simple interest then find the total interest earned by all the friends together from scheme A.
Correct
C. Rs. 57,916
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Amount invested by Ramesh in scheme A = 61000 ÷ 5 × 2 = Rs. 24,400
Interest earned by Ramesh from scheme A = 24400 × 2 × 0.08 = Rs. 3,904
Amount invested by Rajan in scheme A = 72000 ÷ 8 × 5 = Rs. 45,000
Interest earned by Rajan from scheme A = 45000 × 3 × 0.10 = Rs. 13,500
Amount invested by Rohan in scheme A = 69000 ÷ 10 × 7 = Rs. 48,300
Interest earned by Rohan from scheme A = 48300 × 2 × 0.12 = Rs. 11,592
Amount invested by Ritesh in scheme A = 63000 ÷ 9 × 4 = Rs. 28,000
Interest earned by Ritesh from scheme A = 28000 × 3 × 0.13 = Rs. 10,920
Total interest earned from scheme A = 18000 + 3904 + 13500 + 11592 + 10920 = Rs. 57,916
Incorrect
C. Rs. 57,916
Amount invested by Rahul in scheme A = 56000 ÷ 7 × 3 = Rs. 24,000
Interest earned by Rahul from scheme A = 24000 × 5 × 0.15 = Rs. 18,000
Amount invested by Ramesh in scheme A = 61000 ÷ 5 × 2 = Rs. 24,400
Interest earned by Ramesh from scheme A = 24400 × 2 × 0.08 = Rs. 3,904
Amount invested by Rajan in scheme A = 72000 ÷ 8 × 5 = Rs. 45,000
Interest earned by Rajan from scheme A = 45000 × 3 × 0.10 = Rs. 13,500
Amount invested by Rohan in scheme A = 69000 ÷ 10 × 7 = Rs. 48,300
Interest earned by Rohan from scheme A = 48300 × 2 × 0.12 = Rs. 11,592
Amount invested by Ritesh in scheme A = 63000 ÷ 9 × 4 = Rs. 28,000
Interest earned by Ritesh from scheme A = 28000 × 3 × 0.13 = Rs. 10,920
Total interest earned from scheme A = 18000 + 3904 + 13500 + 11592 + 10920 = Rs. 57,916
Note:
 Click view Questions button to view Explanation
 Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co
High Level Quant & Data Interpretation PDF for Bank Exams
Books Name  Download Link 
Data Interpretation PDF for SBI PO Prelims 2018 – Based on SBI PO/Clerk Exams 2018  Click Here 
Quantitative Aptitude EBook for Banking, SSC and Insurance Exams  Click Here 
300 High Level Data Interpretation (DI) Questions & Answers PDF – Download Here  Click Here 
हाई लेवल डाटा इंटरप्रिटेशन प्रैक्टिस वर्कबुक (नवीनतम पैटर्न पर आधारित )  Click Here 
100 High Level Data Interpretation Questions & Answers PDF (English) Download Here  Click Here 