High Level Data Interpretation For SBI PO Prelims 2019 Set – 103

High Level Data Interpretation For SBI PO Prelims 2019
High Level Data Interpretation For SBI PO Prelims 2019

High Level Data Interpretation For SBI PO Prelims

High Level DI For SBI PO Prelims 2019. Data Interpretation Questions For SBI PO Prelims. Data Interpretation PDF For SBI PO Prelims. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quantitative Aptitude section. If you are preparing for upcoming SBI PO Prelims 2019, you will come across a section on Data Interpretation Section. Here we are providing you with  “Data Interpretation Questions” For SBI PO Prelims 2019 based on the latest pattern of your daily practice.

This “High Level Data Interpretation For SBI PO Prelims 2019 is also important for other banking exams such as SBI PO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

 Data Interpretation For SBI PO Prelims 2019 | Set – 103


Directions:(1-5) Read the following graph carefully and answer the question given below.

Percentage distribution employee like five different IPL teams of HCL company.

Note: – (I) Ratio between number of employee in HCL to number employee in IBM is 5 : 3.
(II) Percentage distribution of employee like five different IPL teams is same for both company.

1.If difference between employee like RR from IBM and students like SRH from HCL is 15, find total number of employee like MI & RCB from both the companies ?

A 1028
B 1228
C 1148
D 1138
E  1128

Show Correct Answers

Correct Answer – E.1128

Explanation:

 

2.If ratio between males to females from both the companies, who like CSK is 4 : 3 and number of females like CSK from HCL are 72 more than Number of females like CSK from IBM. Find total number of males like CSK from both the companies ?

A 384
B 378
C 368
D 394
E 364

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 384

Explanation:

 

3.Find the ratio between total number of employees like CSK, RCB and MI from HCL to number of employee like MI, RR & SRH from IBM ?

A. 2:5
B. 3:5
C. 5:3
D. 5:2
E. 7:3

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 5:2

Explanation:

4.If total number of employee likes MI from the both companies are 600. Then find total number of employee in both company?

A. 1800
B. 1600
C. 2000
D. 2800
E. 2400

Show Correct Answers

Correct Answer – E. 2400

Explanation:

5.The total number of the employee like MI and RCB from HCL is approximate what percent more than the total number of the employee like CSK and MI from class IBM?

A. 40%
B. 38%
C. 42%
D. 48%
E. 36%

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 48%

Explanation:

 

Directions:(6-10) Read the following table carefully and Answer the Questions given below:

Following is a tabulation of Number of ODI Cricket Matches Played, won, lost and drawn by five different countries in the year 2008 with some missing data. Read the table carefully and answer the questions.

Country Total Matches Played Matches Won Matches Lost Matches Draw
UK 43 12
New Zealand 100 44
West Indies 150 90
Ireland 162 47
Zimbabwe 80

6.How many countries has won more than 100 matches, if the total number of matches won by all the country is 475 and total number of matches played by UK is twice as match won by Zimbabwe?

A. 3
B. 7
C. 1
D. 2
E.Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – C. 1

Explanation: By observing the table, we can predict the answer as either One or Two.
Total no. of matches played by UK = 2  × match won by Zimbabwe
= 2 × 80 = 160
No. of matches won by UK = 160- (43+12) =105 (> 100)
Total no. of matches won by Ireland= 475- (105+100+90+80)
= 100 (not greater than 100)
Only UK has won more than 100 matches, so the answer is one.

7.What is the number of matches draw by Zimbabwe, if the ratio between the total matches won by New Zealand and UK, to the total number of matches played by Ireland and Zimbabwe is 6:7 and the ratio between number of matches played by UK and West indies to number of matches lost by Ireland and Zimbabwe is 3:1, given that number of matches lost by Zimbabwe is twice the number of matches lost by New Zealand?

A. 20
B. 34
C. Data Insufficient
D. 29
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. 20

Explanation:

 

8.What is the total number of matches played by New Zealand, if the number of matches draw by New Zealand is 10% of the matches won by New Zealand?

A. 117
B. 187
C. 119
D. 154
E. Cannot be determined

Show Correct Answers

Correct Answer – D. 154

Explanation:

No. of matches draw by New Zealand = 10/100*100=10
No. of matches Played by New Zealand =100 + 44 +10 = 154

9.If West indies didn’t lose any match, then what is the difference between the percentage of matches draw by West indies and percentage of matches lost by Ireland?

A. 15
B. 16
C. 17
D. Data Insufficient
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – E. None of these

Explanation:

10.If none of the match was draw by any of the country, then what will be the ratio between matches played by New Zealand, West indies and Ireland to number of matches lost by New Zealand, West indies and UK?

A. 155:49
B. 155:52
C. 153:49
D. 152:49
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – D. 152:49

Explanation:

Matches played by New Zealand =100+44 =144
Matches played by West indies = 150
Matches played by Ireland = 162
Matches lost by New Zealand =44
Matches lost by West indies = 150 – 90 = 60
Matches lost by UK = 43
Matches played by New Zealand, West indies and Ireland/ Matches lost by New Zealand, West indies and UK= (144+150+162)/(44+60+43)=152/49

Note:

  • Ask your doubt in comment section we’ ll clear your doubts in caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

A Complete Book on Data Interpretation and Analysis For LIC AAO & SBI PO 2019 | Download PDF

High Level Quant & Data Interpretation PDF for Bank Exams

Books Name Download Link
Data Interpretation PDF for SBI PO Prelims 2019 – Based on SBI PO/Clerk Exams 2019 Click Here
Quantitative Aptitude E-Book for Banking, SSC and Insurance Exams Click Here
300 High Level Data Interpretation (DI) Questions & Answers PDF – Download Here Click Here
हाई लेवल डाटा इंटरप्रिटेशन प्रैक्टिस वर्कबुक (नवीनतम पैटर्न पर आधारित ) Click Here
100 High Level Data Interpretation Questions & Answers PDF (English)- Download Here Click Here
Attempt 1000+ High Level Data Interpretation Questions
Click Here

Complete SBI PO 2019 Study Material | Previous Year paper PDF | Free PDF & Books

Print Friendly, PDF & Email