Daily GK & Current Affairs Quiz– 10th July 2019
Daily GK & Current Affairs Quiz– 10th July 2019
IBPS PO Free Mock Test 2019

GK & Current Affairs Questions – July 2019

Today GK & Current Affairs Updates. Important Current Affairs Questions – 10th July 2019. GK & Current Affairs Today Questions June 2019. GK & Current Affairs today Quiz. Latest Current Affairs Questions for RRB NTPC 2019. Welcome to the Lets Study Together online Current Affairs section. If you are preparing for LIC AAO, SBI PO/Clerk,IBPS PO/Clerk, Canara Bank PO, banking & Insurance, SSC, Railways and other competitive exams, you will come across a section on the Current Affairs. Here we are providing you “GK & Current Affairs Quiz July 2019″ in PDF format based on the current events for your daily practice.

This “Important Current Affairs Questions – July 2019″ is also important for other banking exams such as LIC AAO, IBPS PO, IBPS Clerk, SBI PO/Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO, SSC , Railways and other competitive exams.

Daily Current Affairs Questions  – 10th July 2019


1. _______ was honoured with NETPAC Award for Best Asian Film at the Bucheon International Fantastic Film Festival (BIFAN) in South Korea.

A. Kabir Singh
B. Gully Boy
C. Dangal
D. Taare Zameen Par
E. None of these

Spoiler title

Correct Answer – B. Gully Boy

Explanation: ‘Gully Boy’ was based on the lives of street rappers in Mumbai. The film will also be screened at the 2019 Indian Film Festival of Melbourne in July.

2. Who extended his lead at the top of the championship with a seventh consecutive victory at the German MotoGP?

A. Marc Marquez
B. Maverick Vinales
C. Cal Crutchlow
D. Alex Rins
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Marc Marquez

Explanation: It is worth noting that Márquez’s latest Sachsenring victory was his 49thin MotoGP. The last time Márquez got beaten at the Sachsenring was in 2009.

3. 10th Tamil World Conference was recently held in ________.

A. Chennai
B. Chicago
C. Beijing
D. Tehran
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Chicago

Explanation: International Association of Tamil Research, Federation of Tamil Sangams of North America & Chicago Tamil Sangam organized this conference. The 9th edition was held at Kuala Lumpur in Malaysia in 2015.

4. Delhi police have rescued 333 children from Delhi and handed them over to their families in different parts of the country under ___________.

A. Operation Sankalp
B. Operation Masoom
C. Operation Milap
D. Operation Baal
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Operation Milap

Explanation: Operation Milap was launched in December 2014. Anti Human Trafficking Unit rescues the trafficked or kidnapped person and arrests the kidnappers.

5. _______ recently won the record-extending eighth CONCACAF Gold Cup.

A. US
B. Mexico
C. UK
D. Ukraine
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Mexico

Explanation: Mexico scored only 1 goal to win CONCACAF Gold Cup with 1-0. It is worth noting that it is an international men’s football championship of North, Central American, and Caribbean region.

6. Budj Bim Cultural Landscape has finally been added to the UNESCO World Heritage List. It is located in ________.

A. India
B. Iran
C. Austria
D. Australia
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Australia

Explanation: It was created about 6,600 years ago by the Gunditjmara people. It’s the 20th site in Australia to make it on to the UNESCO World Heritage List.

7. Asia’s first Six Sigma Institute of Mountain Medicines and High Altitude Rescue is to be located in ________.

A. MP
B. Uttarakhand
C. Telangana
D. Kerala
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Uttarakhand

Explanation: Uttarakhand CM Trivendra S Rawat agreed to a proposal given by the medical director of Six Sigma Healthcare, Dr Bhardwaj. In addition, government would also provide land for the institute in Rudraprayag district.

8. The Berlaymont, an office building located in ___________, houses the headquarters of the European Commission.

A. Switzerland
B. Ukraine
C. Austria
D. Belgium
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer- D. Belgium

Explanation: It is responsible for proposing legislation, implementing decisions & upholding the EU treaties.

9. World Youth Cup, organised by World Karate Federation, was recently held in _______.

A. India
B. Croatia
C. Ukraine
D. Poland
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Croatia

Explanation: The tournament was held in Croatia from July 1 to July 5. Arinjeeta Dey has won a silver medal in the World Youth Cup.

10. DRDO carried out three successful test firings of the Nag missiles in _______.

A. Pokharan
B. Sriharikota
C. Kochi
D. Jaipur
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – A. Pokharan

Explanation: Last year, Defence Acquisition Council has approved the procurement of NAG Missile System (NAMIS). It is a third generation anti-tank guided missile, which has top attack capabilities.

11. Serena Williams has been fined _________ for throwing her racket and damaging a court at Wimbledon.

A. $10,000
B. $20,000
C. $50,000
D. $70,000
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer  – A. $10,000

Explanation: It is not the first time fines have been handed out at the 2019 tournament. Fabio Fognini was also fined $3,000 for unsportsmanlike conduct.

12. Audrey Azoulay, sometimes seen in the news, is the Director-General of ________.

A. UNESCO
B. WHO
C. IMF
D. World Bank
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. UNESCO

Explanation: UNESCO was founded in 1945. It is governed by the General Conference and the Executive Board.

13. __________ recently launched India’s First Fully Electric SUV- KONA Electric.

A. Hyundai
B. Maruti
C. Toyota
D. Ford
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Hyundai 

Explanation: The car is priced at Rs 25.30 lakhs (ex-showroom). KONA Electric will offer a driving range of 452 Kms/charge.

14. Union Minister Shri Narendra Singh Tomar launched a Coffee Table Book to commemorate five decades of partnership with _______.

A. UNWFP
B. WHO
C. WTO
D. IMF
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. UNWFP

Explanation: The Coffee Table Book showcases key milestones achieved by India to make the nation free from hunger and malnutrition.

15. Hubble and _________, joined their (metaphorical) telescope hands to seek out chemical ‘fingerprints’ of an exoplanet 12.6 times the size of Earth.

A. Spitzer
B. Kepler
C. Mount Wilson
D. Gemini
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Spitzer

Explanation: The planet, Gliese 3470 b, may be a cross between Earth and Neptune. It is worth noting that Spitzer was launched in 2003. It has studied a wide variety of exoplanets.



Print Friendly, PDF & Email