## Expected Data Interpretation Questions for SBI PO & Clerk

Expected Data Interpretation Questions for SBI PO & Clerk 2018. Welcome to the www.letsstudytogether.co online Quant section. If you are preparing for SBI PO/Clerk, IBPS PO/Clerk 2018 exam, you will come across a section on Data Interpretation Section. Here we are providing you with Expected Data Interpretation Questions for SBI PO & Clerk 2018 based on the latest pattern of your daily practice.

This “Data Interpretation Questions for SBI PO & Clerk 2018” is also important for other banking exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, SBI Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI SO and other competitive exams.

# Expected Data Interpretation Questions for SBI PO & Clerk | Set- 59

Directions:(1-5) Answer the questions based on the information given below.

A company has five branches in India. The total number of employees and the total number of male employees in each branch is given in the chart.

1.What is the ratio of the number of female employees in Delhi branch to the number of female employees in Chennai branch?

A 21:16
B 24:19
C 28:25
D 19:12
E 14:11

B. 24:19

Total number of female employees in Delhi branch = 3048 – 1632 = 1416

Total number of female employees in Chennai branch = 2138 – 1017 = 1121

Required ratio = 1416: 1121 = 24: 19

2.What is the difference between the number of female employees and the number of male employees in Bengaluru branch?

A 501
B 522
C 509
D 518
E 533

D. 518

The number of male employees in Bengaluru branch = 1343

The number of female employees in Bengaluru branch = 3204 – 1343 = 1861

Required difference = 1861 – 1343 = 518

3.What is the ratio of the total number of male employees to the total number of female employees in all the five branches together?

A 28:25
B 31:36
C 31:34
D 36:31
E 34:31

E. 34:31

The total number of employees in all the five branch together = 3048 + 3204 + 2640 + 2138 + 2620 = 13650

The total number of male employees in all the five branch together = 1632 + 1343 + 1620 + 1017 + 1528 = 7140

The total number of female employees in all the five branch together = 13650 – 7140 = 6510

Required ratio = 7140: 6510 = 34: 31

4.The total number of female employees in Kolkata branch is what percentage of the total number of employees in all the five branches together?

A 7%
B 8%
C 6%
D 5%
E 9%

B. 8%

5.What is the ratio of the number of female employees to the number of male employees in Hyderabad branch?

A 17:27
B 12:19
C 19:26
D 11:16
E 15:23

A. 17:27

The total number of male employees in Hyderabad branch = 1620

The total number of female employees in Hyderabad branch = 2640 – 1620 = 1020

Required ratio = 1020: 1620 = 17: 27

Directions: (6-10) Answer the questions based on the information given below.

An exam was held in five different cities. The total number of girls who qualified, ratio of the number of qualified girls to the number of unqualified girls, total number of unqualified boys, and the ratio of the number of qualified boys to the number of unqualified boys are given in the table.

 Total number of qualified girls Ratio of the number of qualified girls to the number of unqualified girls Total number of unqualified boys Ratio of the number of qualified boys to the number of unqualified boys A 480 5:12 1314 2:9 B 558 9:19 1612 7:13 C 1204 14:29 4097 6:17 D 609 3:23 1008 15:28 E 924 11:26 1914 16:33

6.What is the difference between the number of girls who qualified and the number of boys who qualified in all the cities together?

A 306
B 299
C 281
D 264
E 279

B. 299

7.What is the difference between the number of unqualified girls and the number of unqualified boys in all the cities together?

A 1745
B 1764
C 1780
D 1732
E 1796

D. 1732

8.What is the ratio of the number of qualified girls to the number of qualified boys from city B?

A 12:19
B 9:14
C 10:13
D 7:11
E 11:16

B. 9:14

9.How many girls had appeared in the exam from all the cities together?

A 15722
B 15452
C 15282
D 15672
E 15312

B. 15452

10.Find the difference between the number of unqualified boys and the number of qualified boys from all the cities together.

A 5811
B 5861
C 5841
D 5821
E 5871

E. 5871

हाई लेवल डाटा इंटरप्रिटेशन प्रैक्टिस वर्कबुक (नवीनतम पैटर्न पर आधारित 200+ प्रश्न विस्तृत समाधान के साथ) – डाउनलोड करने के लिए क्लिक कीजिये