Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations
Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Banking Awareness Questions on Banks Headquarters & Taglines

Banking Awareness Questions for Banking and Insurance exams i.e. IBPS PO & Clerk, SBI PO & Clerk, IBPS RRB& Clerk, RBI, SEBI, and NABARD Grade A& B Exams, etc. Banks & Other Organizations Headquarters & Taglines based questions. Welcome to the LST online learning section. If you are preparing for Banking and Insurance exams, you will come across a section on the General & Banking Awareness Section.

Here we are providing you “Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations” for your daily practice. This “Banking Awareness Questions” is also important for other banking and other competitive exams.

Banking Awareness Questions Based on Banks Headquarters & Taglines


1. The Headquarters of Kotak Mahindra Bank is located in _______

A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Bangaluru
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer: A. Mumbai

2. The headquarters of Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) is-

A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Bangalore
D. New Delhi
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. New Delhi

3. Where is the corporate office of Micro Units Development and Refinance Agency (MUDRA) Bank?

A. Chennai
B. New Delhi
C. Lucknow
D. Mumbai
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Mumbai

4. Where is the headquarter of AU Small Finance Bank? 

A. Jalandhar, Punjab
B. Ahmedabad, Gujarat
C. Guwahati, Assam
D. Jaipur, Rajasthan
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Jaipur, Rajasthan

You may also like: SEBI Grade A Exam Preparation Book – Phase I and II 2020

5. Where is the Head Office of Dhanlaxmi Bank?

A. Kochi
B. Kottayam
C. Thrissur
D. Kozhikode
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Thrissur

6. FINO Payments Bank has commenced operations as a payments bank with effect from 30th June 2017 according to the Reserve Bank of India. Where is the head office of FINO Payments Bank? 

A. Chennai
B. Hyderabad
C. Bengaluru
D. Mumbai
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Mumbai

7. Standard & Poor’s (S&P) Global Ratings and its predecessor organizations have been in business for more than 150 years. (S&P) based in- 

A.  London, UK
B. Paris, France
C. Vienna, Austria
D. New York, USA
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. New York, USA

You may also like: Get Complete Current Affairs 2020 | Daily GK & Current Affairs Updates & MCQ

8. Where is the head office of The SME Rating Agency (SMERA)?

A. Chennai
B. Kolkata
C. Mumbai
D. New Delhi
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Mumbai

9. DHFL Pramerica Life Insurance Company has signed on Dhanlaxmi Bank as its bancassurance partner. Dhanlaxmi Bank based in- 

A. Gujarat
B. Kerala
C. Odisha
D. Rajasthan
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Kerala

10. KV Rama Moorthy has assumed charge as Managing Director and Chief Executive Officer of Tamilnad Mercantile Bank. Tamilnad Mercantile Bank based in-  

A. Kochi
B. Thrissur
C. Pune
D. Thoothukudi
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Thoothukudi

Current Affairs PDF 2020 – Download Ebooks

Download Free Monthly 400+ MCQ CA Digest July 2020 EBook – Check Here
Monthly Current Affairs PDF June 2020 Last 6 Months Current Affairs PDF 2020
Yearly Current Affairs PDF 2019 Current Banking & Financial Awareness PDF 2020

Note:

  • Click view Questions button to view Explanation
  • Ask your doubt in the comment section we’ll clear your doubts in a caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Important Banking Awareness Free PDF – Download Below

Banks with their Headquarters, Taglines, & Name of Chairman – Check Here

List of International Organizations and their Headquarters & Heads – Download PDF Banks with their Headquarters, Taglines, & Name of Chairman (Updated) – Check Here
Payment Banks with its Headquarters (HQ) | Complete Details List of Small Finance Banks with its Headquarters (HQ) | Complete Details
Banking Awareness | First in Banks in Indian Banking History Important Banking & Financial Abbreviations for Bank Exams : Download PDF