Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations
Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations
Best English Language Book For All Bank & Government Exams Preparation

Banking Awareness Questions on Banks Headquarters & Taglines

Banking Awareness Questions for Banking and Insurance exams i.e. IBPS PO & Clerk, SBI PO & Clerk, IBPS RRB& Clerk, RBI, SEBI, and NABARD Grade A& B Exams, etc. Banks & Other Organizations Headquarters & Taglines based questions. Welcome to the LST online learning section. If you are preparing for Banking and Insurance exams, you will come across a section on the General & Banking Awareness Section.

Here we are providing you “Banking Awareness Questions Based on HQ of Banks & Other Organizations” for your daily practice. This “Banking Awareness Questions” is also important for other banking and other competitive exams.

Banking Awareness Questions on Banks Headquarters & Taglines | Set – 1


1. The Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) has taken over the administration of Sahara India Life Insurance, a first of its kind move in the insurance sector. Sahara India Life Insurance based in- 

A. Jaipur
B. Lucknow
C. Patna
D. Shimla
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer: B. Lucknow

2. What is the tagline of the State Bank of India (SBI) after the merger?

A. Banker to every Indian
B. The Name you can Bank Upon
C. A Faithful & Friendly Financial Partner
D. Experience Next Generation Banking
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – A. Banker to every Indian

3. Where is the Head Office of Small Industries Development Bank of India (SIDBI)?

A. Chennai
B. New Delhi
C. Lucknow
D. Mumbai
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Lucknow

4. Where is the Head Office of Asian Development Bank (ADB)?

A. Moscow, Russia
B. Manila, Philippines
C. Beijing, China
D. Tokyo, Japan
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Manila, Philippines

You may also like: SEBI Grade A Exam Preparation Book – Phase I and II 2020

5. Where is the headquarters of Paschim Banga Gramin Bank?

A. Nagpur, Maharashtra
B. Dumka, Jharkhand
C. Bolangir, Odisha
D. Howrah, West Bengal
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Howrah, West Bengal

6. National Securities Depository Limited (NSDL) is an Indian central securities depository based in _______ 

A. Chennai
B. Hyderabad
C. Bengaluru
D. Mumbai
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. Mumbai

7. Where is the headquarter of Financial Action Task Force (FATF)?

A. Italy, Rome
B. Paris, France
C. Vienna, Austria
D. Geneva, Switzerland
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Paris, France

You may also like: Get Complete Current Affairs 2020 | Daily GK & Current Affairs Updates & MCQ

8. Headquarters of National Council of Applied Economic Research (NCAER) is located in ______ 

A. Chennai
B. Kolkata
C. Mumbai
D. New Delhi
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – D. New Delhi

9. Reserve Bank of India maintains the Principal Accounts of Central as well as State Governments at its Central Accounts Section in-

A. Kolkata
B. Pune
C. Nagpur
D. Mumbai
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – C. Nagpur

10. Where is the headquarter of South Indian Bank? 

A. Kochi
B. Thrissur
C. Pune
D. Bengaluru
E. None of these

Show Correct Answers

Correct Answer – B. Thrissur

Current Affairs PDF 2020 – Download Ebooks

Download Free Monthly 400+ MCQ CA Digest July 2020 EBook – Check Here
Monthly Current Affairs PDF June 2020 Last 6 Months Current Affairs PDF 2020
Yearly Current Affairs PDF 2019 Current Banking & Financial Awareness PDF 2020

Note:

  • Click view Questions button to view Explanation
  • Ask your doubt in the comment section we’ll clear your doubts in a caring way.
  • If you find any mistake, please tell us in the comment section and also mail us support@letsstudytogether.co

Important Banking Awareness Free PDF – Download Below

Banks with their Headquarters, Taglines, & Name of Chairman – Check Here

List of International Organizations and their Headquarters & Heads – Download PDF Banks with their Headquarters, Taglines, & Name of Chairman (Updated) – Check Here
Payment Banks with its Headquarters (HQ) | Complete Details List of Small Finance Banks with its Headquarters (HQ) | Complete Details
Banking Awareness | First in Banks in Indian Banking History Important Banking & Financial Abbreviations for Bank Exams : Download PDF